TOSCABITER: Myk kake med kransekakemasse, dekket med en herlig toscaglasur. Noen skikkelige godbiter! Foto: ALL OVER PRESS
TOSCABITER: Myk kake med kransekakemasse, dekket med en herlig toscaglasur. Noen skikkelige godbiter! Foto: ALL OVER PRESSVis mer

Fysen på noe godt?

Her er tre lekre kaker med nøtter eller ­sjokolade.

(Allers.no): Definisjonen på en kakemons er en person som er svært glad i kaker. Er du en av dem?

Hvis ikke, er det store muligheter for at du blir det etter å ha prøvd disse nydelige kakene.

Myke kaker med nøtter eller ­sjokolade er tingen!

Krispige ruter (1 kake, ca. 24 biter)

Luftig og myk kake med deilig krisp i toppen, med mørk sjokolade. I stedet for Rice krispies kan du bruke grovknuste frokost­flakes til å blande i toppingen.

• 200 g smør
• 3 dl sukker
• 3 egg
• 4 ½ dl hvetemel
• 1 ts vaniljesukker
• 2 ts bakepulver
• ¾ dl melk

Topping:
• 150 g mørk sjokolade
• 100 g mykt smør
• 1 dl melis
• 1 ts vaniljesukker
• 2 dl Rice krispies

1. Sett ovnen på 200°. Kle en langpanne ca. 22 x 32 cm med bakepapir.

2. Rør smør og sukker luftig. Tilsett ett egg av gangen, og rør i deigen mellom hvert egg. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett melka. Rør forsiktig.

3. Fordel røren i formen, og stek kaka på nederste rille i ovnen i ca. 25 minutter.

4. Bryt sjokolade til toppingen i biter, og smelt i vannbad eller i mikroovnen. Rør smøret mykt, og tilsett det i den smeltede ­sjokoladen sammen med melis og vaniljesukker. Rør deigen et par minutter til den blir luftig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

KRISPIGE RUTER: Fin og fluffy - ja, takk! Foto: ALL OVER PRESS
KRISPIGE RUTER: Fin og fluffy - ja, takk! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

5. Bland i krispies, og fordel glasuren jevnt over den kalde kaka. Sett den kaldt, og skjær i biter ved servering.

Prikkete marmorkake (1 kake, 12 biter)

Her er en herlig kake med innslag av trøffel både inni og utenpå!

Kaffetrøffel:
• 200 g mørk sjokolade med ­moccasmak
• ¾ dl kremfløte

Kakerøre:
• 200 g smør
• 2 ½ dl sukker
• 1 ts vaniljesukker
• 3 egg
• 4 ½ dl hvetemel
• 2 ts bakepulver
• ½ dl kremfløte Hvit topping:
• 100 g hvit sjokolade
• 100 g kremost naturell
• ½ dl melis

1. Lag kaffetrøffel først. Bryt ­sjokolade i biter. Gi fløten et raskt oppkok, og ta den av varmen. Legg i sjokoladen, og rør om til en glatt krem.

2. Kle en form med bakepapir, og fordel trøffelen i formen i et ca. 1 cm tykt lag. La det stå i ­fryseren i ca. 30 minutter, eller til den har stivnet helt.

3. Sett ovnen på 175 °. Smør en avlang kakeform, ca. 1 ½ liter, med smør, og legg en remse bakepapir i bunnen av formen.

4. Rør smør, sukker og vaniljesukker luftig. Skill eggene i plomme og hvite. Tilsett eggeplomme, én av gangen, og rør ­deigen glatt mellom hver plomme.

5. Sikt i de tørre ingrediensene, og tilsett kremfløte. Rør deigen forsiktig sammen.

6. Pisk til slutt eggehvitene stive, og vend forsiktig inn i deigen.

PRIKKETE MARMORKAKE: Denne har innslag av trøffel både inni og utenpå. Foto: ALL OVER PRESS
PRIKKETE MARMORKAKE: Denne har innslag av trøffel både inni og utenpå. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

7. Ta fram den kalde trøffelen, og skjær 2/3 av den i sukkerbitstore terninger. Gjem resten til pynt. Bland trøffel i deigen. Ha deigen i formen, og stek kaka på nederste rille i ovnen i 50-55 minutter.

8. La den nystekte kaka avkjøles litt i formen før den legges på rist og avkjøles helt under et håndkle.

9. Hakk den hvite sjokoladen, og smelt i vannbad eller i mikro­ovnen. Rør kremost, melis og hvit sjokolade sammen til en glatt krem. Fordel kremen over den kalde kaka.

10. Varm opp resten av kaffe­trøffelen i vannbad til flytende konsistens, og ringle den over kaka.

Toscabiter (1 kake, ca. 18 biter)

Myk kake med kransekakemasse, dekket med en herlig toscaglasur.

• 250 g kransekakemasse
• 125 g smør
• 3 egg
• 1 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver

Toscaglasur:
• 50 g smør
• ½ dl kremfløte
• ½ dl sukker
• 2 ss honning
• 4 dl blandede nøtter, f.eks. ­hassel­nøtter, valnøtter, mandler, pistasienøtter

1. Sett ovnen på 175°. Kle en bakeform, ca. 23 x 23 cm, med bakepapir.

2. Riv kransekakemassen grovt, og bland med smør. Rør dette luftig.

3. Tilsett egg, ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Sikt i ­hvetemel og bakepulver, og rør deigen glatt.

4. Fordel røren i formen, og stek på nederste rille i ca. 18 minutter.

5. Lag toscaglasuren. Mål opp alle ingredienser, unntatt nøtter og mandler, i en kjele. Varm opp under omrøring, og la dette koke i ca. 5 minutter til massen tykner litt. Hakk nøtter og mandler grovt, og vend i den ferdigkokte massen.

6. Ta ut den ferdigstekte kaka, og sett ovnen på 250°. Fordel tosca­røren jevnt over kaka, og sett den tilbake midt i ovnen.

7. Stek ytterligere i ca. 3 minutter, eller til overflaten er gyllenbrun på farge.

8. Avkjøl kaka på rist, og skjær kaka i ruter ved servering.

LES OGSÅ: Himmelsk gjærbakst

TOSCABITER: Noen skikkelige go'biter! Foto: ALL OVER PRESS
TOSCABITER: Noen skikkelige go'biter! Foto: ALL OVER PRESS Vis mer