Gapet mellom fattige og rike pensjonister vil bare øke framover

Ekspertene advarer om pensjonsskillet.

AKTIV FERIE: Nå som Johannes Bolstad (77) er pensjonist, er han aktivt medlem i Landslaget for Offentlige Pensjonister og  i Utdanningsforbundet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
AKTIV FERIE: Nå som Johannes Bolstad (77) er pensjonist, er han aktivt medlem i Landslaget for Offentlige Pensjonister og i Utdanningsforbundet. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det gamle pensjonssystemet klarte å jevne ut forskjellene mellom pensjonistene så de var mindre enn forskjellene mellom lønnstakere. I det nye pensjonssystemet vil vi antakelig få større forskjeller mellom pensjonister enn mellom lønnstakere, sier Erik Orskaug, sjeføkonom i Unio.

Årsaken er at folk vil ha ulike muligheter til å jobbe lenge. Og nettopp hvor lenge du klarer å stå i jobb, avgjør hvor god pensjonen din blir.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer