Går det rundt for deg her?

Dette er en trapp

«TIGER AND TURTLE - MAGIC MOUNTAIN: Skulpturen «Tiger and Turtle - Magic Mountain», som står på en ås like utenfor Duisberg i Tyskland, lover ikke mindre enn et morsomt eventyr for dem som våger å legge i vei.  Foto: S.ALEXIS/CREATIVE COMMONS
«TIGER AND TURTLE - MAGIC MOUNTAIN: Skulpturen «Tiger and Turtle - Magic Mountain», som står på en ås like utenfor Duisberg i Tyskland, lover ikke mindre enn et morsomt eventyr for dem som våger å legge i vei. Foto: S.ALEXIS/CREATIVE COMMONS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.(Dagbladet): På avstand ser den ut som en forlatt berg-og-dal-bane. Går du nærmere vil du se at det er en skulptur du både kan se og bruke. Rettere sagt, gå på, ifølge Web Urbanist.

Skulpturen «Tiger and Turtle - Magic Mountain», som står på en ås like utenfor Duisberg i Tyskland, lover ikke mindre enn et morsomt eventyr for dem som våger å legge i vei.

På nært hold vil du oppdage at det hele er en trapp som bukter og svinger seg, både opp og ned og i loop.

Som skilpadder Bak det hele står arkitektene Heike Mutter og Ulrich Genth, som forklarer til Web Urbanist at de besøkende kan klatre opp bratte trinn i berg-og-dal-bane-skulpturen.  

Mutter og Genth sier også at: «Berg-og-dal-banen står akselerasjonen og farten til en tiger, men de besøkende må utforske den trinn for trinn som en skilpadde», skriver Architizer.

Noe du kan oppleve selv. Tar du turen blir du møtt av umulige trapper som går i loop

Lyser om natta Langs rekkverket på den 45 meter høye trappa er det montert LED-lys, og nattetid lyser landemerket opp fra lang avstand.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer