VENTER BARN: Mens Fredrikke Kjørven (t.h.) ikke kunne tenke seg å gå hjemme, sier Elin Torstensson (t.v.) at hun er typen som ikke «er skapt for å jobbe». Begge venter barn. – Vi valgte ikke barnehageyrket på grunn av lønn eller pensjonsordningen, men interesse. Men det er tross alt bedre betalt i barnehagene i Oslo enn andre steder i landet. Foto: LARS EIVIND BONES
VENTER BARN: Mens Fredrikke Kjørven (t.h.) ikke kunne tenke seg å gå hjemme, sier Elin Torstensson (t.v.) at hun er typen som ikke «er skapt for å jobbe». Begge venter barn. – Vi valgte ikke barnehageyrket på grunn av lønn eller pensjonsordningen, men interesse. Men det er tross alt bedre betalt i barnehagene i Oslo enn andre steder i landet. Foto: LARS EIVIND BONESVis mer

Går du også i fella? - På en måte gjør kvinner alt feil med pensjon

Kvinner bør bli mer bevisste på hvilke konsekvenser karrierevalget får for pensjonen, mener eksperter. Sjekk hva som kan være lurt å tenke på.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- På en måte gjør kvinner alt feil med pensjon. De vet for lite, de sparer for lite og forventer kanskje for mye. Siden de lever lenger og dermed er mer avhengige av pensjon, burde de heller være mer opptatt av pensjon enn menn, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Klart flere kvinner (70 prosent) enn menn (51 prosent) vet ikke hva de får i pensjon, viser en fersk undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

48 prosent av mennene oppgir at de legger av penger til pensjon, mot 30 prosent av kvinnene.

-Det er et faktum at kvinner jobber mer deltid enn menn, og at de også tjener mindre enn menn. Dette gjør at de kommer dårligere ut pensjonsmessig. Og nå de i tillegg sparer mindre til pensjon, vil nok mange få seg en lite hyggelig overraskelse når de slutter i jobb, sier Gundersen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn