Går du også i fella? - På en måte gjør kvinner alt feil med pensjon

Kvinner bør bli mer bevisste på hvilke konsekvenser karrierevalget får for pensjonen, mener eksperter. Sjekk hva som kan være lurt å tenke på.

VENTER BARN: Mens Fredrikke Kjørven (t.h.) ikke kunne tenke seg å gå hjemme, sier Elin Torstensson (t.v.) at hun er typen som ikke «er skapt for å jobbe». Begge venter barn. – Vi valgte ikke barnehageyrket på grunn av lønn eller pensjonsordningen, men interesse. Men det er tross alt bedre betalt i barnehagene i Oslo enn andre steder i landet. Foto: LARS EIVIND BONES
VENTER BARN: Mens Fredrikke Kjørven (t.h.) ikke kunne tenke seg å gå hjemme, sier Elin Torstensson (t.v.) at hun er typen som ikke «er skapt for å jobbe». Begge venter barn. – Vi valgte ikke barnehageyrket på grunn av lønn eller pensjonsordningen, men interesse. Men det er tross alt bedre betalt i barnehagene i Oslo enn andre steder i landet. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- På en måte gjør kvinner alt feil med pensjon. De vet for lite, de sparer for lite og forventer kanskje for mye. Siden de lever lenger og dermed er mer avhengige av pensjon, burde de heller være mer opptatt av pensjon enn menn, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Klart flere kvinner (70 prosent) enn menn (51 prosent) vet ikke hva de får i pensjon, viser en fersk undersøkelse Respons analyse har utført for Sparebank 1.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer