Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Går så det griner, og forventer verdensrekord i 2012

Ligger an til én milliard reiser før året er omme.

REKORDVEKST: Med ny rekord på 467 millioner turister første halvdel av 2012, forventer Verdens turismeorganisasjon UNWTO, ny turistrekord med over én milliard reisende når året er omme. Foto: GERARDO GARCIA / REUTERS/ NTB SCANPIX
REKORDVEKST: Med ny rekord på 467 millioner turister første halvdel av 2012, forventer Verdens turismeorganisasjon UNWTO, ny turistrekord med over én milliard reisende når året er omme. Foto: GERARDO GARCIA / REUTERS/ NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Den økonomiske krisen ser foreløpig ikke ut til å stoppe reiselysten, ifølge Verdens turismeorganisasjon UNWTO.

Med ny rekord på 467 millioner turister første halvdel av 2012, forventes ny turistrekord med over én milliard reisende når året er omme.

Veksten i internasjonal turisme første halvår er på hele 5 prosent, ifølge en pressemelding fra UNWTO, og 22 millioner flere turister la ut på tur første halvdel av 2012 sammenliknet med fjoråret.

EIFFELTÅRNET: Frankrike er verdens mest besøkte land med 79,5 millioner turistankomster i 2011. Foto: THOMAS COEX / AFP PHOTO / NTB SCANPIX
EIFFELTÅRNET: Frankrike er verdens mest besøkte land med 79,5 millioner turistankomster i 2011. Foto: THOMAS COEX / AFP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer

- I den nåværende økonomiske krisen er turistnæringa en av få sektorer i verden som vokser sterkt. Dette gir økonomisk vekst i både utviklings- og industrialiserte land, og viktigst av alt skaper det sårt tiltrengte arbeidsplasser, sier UNWTOs generalsekretær Taleb Rifai.

Vekst jorda rundt Alle verdensdeler opplever turistvekst første halvår i år. Asia med hele 8 prosent.

Europa, som har flest turister i verden, har en vekst på 4 prosent til tross for de økonomiske urolighetene. Men det er forskjeller.

Sentral- og Øst-Europa har en vekst på 7 prosent. Flere land med en tosifret oppgang.

Vest-Europa fikk 5 prosent flere turister. Middelhavslandene opplever bare en vekst første halvår på 1 prosent men det er mot et knallsterkt turistår i 2011, ifølge UNWTO.

Vender tilbake Med en vekst på 5 prosent holder Amerika seg på verdensgjennomsnittet.

Mellom-Amerika 7 prosent, Sør-Amerika 6 prosent, og Nord-Amerika 4 prosent.

Afrika har første halvår 7 prosent flere turister enn i 2011. Nordafrikanske land med 11 prosent, særlig fordi turistene igjen reiser til Tunisia.

6,9 billioner kroner I 2011 var det 990 millioner internasjonale turistankomster. Med en forventet vekst på 3 til 4 prosent, anslår altså UNWTO å runde én millard turistankomster for første gang i historien, i desember.

I fjor utgjorde turistnæringen 1,2 billioner dollar, cirka 6,9 billioner norske kroner. Det tilsvarer 6 prosent av verdens eksport av varer og tjenester.

Én billion er én million millioner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media