Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Gardermoen lander i verdenstoppen

Godt likt av passasjerene. 

NYE GARDERMOEN: Norges hovedflyplass utvider stadig og får nye butikker og opplevelser.  Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
NYE GARDERMOEN: Norges hovedflyplass utvider stadig og får nye butikker og opplevelser.  Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

(Dagbladet): Snart åpner den nye terminalen på Oslo lufthavn Gardermoen. Og da får passasjerene ta i bruk en helt ny del på flyplassen som nå er kåret til den niende beste flyplassen i verden. Det viser en omfattende internasjonal undersøkelse utført av Travellink, der 65 000 passasjerer fra hele Europa deltok.

- Det er veldig hyggelig å bli lagt merke til på denne måten. Å oppnå en god plassering på en slik kåring er noe vi setter stor pris på. Vi jobber hele tida for å bli enda bedre slik at de reisende skal få en god reiseopplevelse, sier Kristian Løksa, kommunikasjonssjef i Avinor.

Finsk seier

Helsinki Vantaa Airport, med «bare» 17 millioner passasjerer i 2016, plasserer seg på topp når verdens internasjonale flyplasser rangeres. Ingen annen flyplass ble likt like godt blant passasjerene i 2016.

- Resultatet viser at flyplassenes service, tilbud og kvalitet utgjør en forskjell og påvirker den totale reiseopplevelsen, sier Erik Wikander, sjef for Nordens ledende onlinereisebyrå, Travellink.

Sverige og Danmark

STØRST I NORDEN: Kastrup er Nordens største flyplass og vokste med ni prosent i fjor. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
STØRST I NORDEN: Kastrup er Nordens største flyplass og vokste med ni prosent i fjor. 
Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

Helsinki Vantaa Airport og Oslo Gardermoen er ikke de eneste nordiske flyplassene som blir satt pris på av europeiske reisende.
Arlanda Airport plasserer seg på 17. plass, og København Airport Kastrup havner nede på en 25. plass, hele 16 plasser bak Gardermoen. Gardermoen kan med andre ord være fornøyd med å være best i Skandinavia

Kastrup rankes imidlertid nest høyest av alle verdens flyplasser for sitt shoppingtilbud og mange butikker. Flyplassen blir bare slått av Tel Aviv.

Nordisk kamp

SVENSK: Arlanda er størst i Sverige, men er nummer tre i Norden. Foto: Odd Roar Lange / the Travel Inspector  
SVENSK: Arlanda er størst i Sverige, men er nummer tre i Norden. Foto: Odd Roar Lange / the Travel Inspector   Vis mer

Kastrup er den mest brukte flyplassen i Norden med 29 millioner passasjerer i 2016, mens Gardermoen kom på andreplass med 26 millioner.
Arlanda er nummer tre med 25 millioner passasjerer.
Men når den nye delen av flyplassen på Gardermoen åpner i vår, regner mange med at den norske hovedflyplassen for alvor skal ta opp kampen om å bli størst i Norden.

Bra for passasjerene

Byene Berlin, New York og Paris lykkes alle med å plassere to flyplasser blant de ti dårligste.

Nå bygges den nye terminalen på Gardermoen og i neste måned skal alt være ferdig.

- For passasjerene betyr det bedre bekvemmelighet gjennom at SAS vil disponere større arealer, med moderne service point strategisk plassert ved SAS' egen fast track. Logistikken har vært førende når vi valgte lokaliseringen til høyre når man kommer opp fra Flytoget. Avstanden fra vårt areale og videre til utenlands- og innenlandsflyene er kortest mulig. Samtidig vil SAS-loungene være strategisk plassert oppe til venstre og høyre når man passerer sikkerhetskontrollen, sier Knut Morten Johansen, informasjonssjef i SAS.

- Den nye innenriksloungen som vil stå ferdig til høsten, og karakteriseres som Next Generation. Den blir en positiv reiseopplevelse for våre kunder, mener informasjonssjefen.


Helt nederst på listen havner Berlin Schönefeld.

I undersøkelsen deltok totalt 65.000 passasjerer over hele Europa. Etter avsluttet reise fikk de fylle ut en vurdering om hvordan de opplevde flyplassene de reiste til eller fra gjennom å sette karakterer på en en skala fra en til fem.

Alle flyplasser med minst ni millioner passasjerer årlig, og som har fått minst hundre vurderinger, omfattes av undersøkelsen.

Det er sjuende gang undersøkelsen gjennomføres av Travellink.

503 Service Unavailable