Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Flyreiser:

Gardermoen satser på Munch og street-food

Og nå skal Edvard Munch ta i mot utenlandspassasjerene

Nye takter: Avinor har nye planer for Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Nye takter: Avinor har nye planer for Oslo Lufthavn Gardermoen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): Trodde du at endringene på Oslo lufthavn Gardermoen var over? Da må du tro om igjen. For ett år siden åpnet den nye delen av Oslo lufthavn Gardermoen.

Siden den gangen har flytrafikken gått rett til værs. Avinors lufthavner hadde i fjor en samlet vekst i flytrafikken på ca. 2,1 millioner passasjerer. Avinor Oslo lufthavn stod for 1,7 millioner av denne veksten (6,6 prosent). Og nå gjør Avinor nye endringer på flyplassen.

Street food ved gaten

- Vi har akkurat åpnet Food Truck Festival på non-schengen og her kan reisende velge mellom mye forskjellige type «street food» i ulike prisklasser. De har også veldig mye bra «grab & go-mat» som er lett å ta med og spise på flyet. For ikke lenge siden åpnet vi også Two Tigers på terminal A innland. Spisestedet har en asiatisk meny, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn Gardermoen.

Ny servering: Serveringsstedene på Oslo lufthavn har fått hard medfart av matanmelderne og på grunn av høye priser. Nyåpnede Two Tigers er en av de nye som snart blir testet av ekspertene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Ny servering: Serveringsstedene på Oslo lufthavn har fått hard medfart av matanmelderne og på grunn av høye priser. Nyåpnede Two Tigers er en av de nye som snart blir testet av ekspertene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- I løpet av sommeren skal vi også åpne flere spennende restauranter som Wagamama, La Baguette og Burger King. Dette blir en Food Court som skal ligge i ankomsthallen. Det nye Samson-bakeriet har også åpnet i ankomsthallen, sier Westher Andersen.

Kunstutstilling

Snart på plass: Slik blir flypassasjerene møtt av en Munch. Illustrasjon: Avinor/Munchmuseet.
Snart på plass: Slik blir flypassasjerene møtt av en Munch. Illustrasjon: Avinor/Munchmuseet. Vis mer

Reisende på Oslo lufthavn får fra slutten av april oppleve Edvard Munch på flyplassen. Et spesialdesignet monter med et bilde malt av Edvard Munch skal plasseres i utenlandsfløyen. Monteret skulle egentlig vært på plass i desember i fjor. Men Munch-utstillingen er blitt utsatt.

Nyheter: Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn Gardermoen.Foto: Odd Roar Lange
Nyheter: Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn Gardermoen.
Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Avinor og Munchmuseet inngår en 10 års-avtale om å vise originale verk fra en av Norges fremste kunstnere. Og kunstverket vil inngå som en del av lufthavnens omfattende kunstprogram.

- Vi er svært stolte over å kunne vise frem en av Norges aller største kunstnere til reisende fra hele verden. Vi har mange reisende som enten har Oslo som bestemmelsessted eller som bare er på gjennomreise, og nå får de anledningen til å se verk av noe av det ypperste Norge har å skryte av, nemlig Edvard Munch, sier lufthavndirektør, Øyvind Hasaas.

Det første verket som skal vises er maleriet «Hode ved hode». I tillegg vil en av Munchs trykksteiner bli vist i monteret. En gang i året vil kunstverket bli skiftet ut med et nytt.

Flyr som før

De store norske flyselskapene har foreløpig ingen store endringer for sitt tilbud ved Oslo lufthavn Gardermoen.

- Det er flyplassens ansvar å tilrettelegge godt for de største kundene, altså flyselskapene, slik at passasjerene får en god reiseopplevelse og medarbeidere en god arbeidsplass. Vi trives på «nye» OSL og synes det er hyggelig at OSL har fått så positive tilbakemeldinger, sier Astrid Mannion-Gibson som er talsperson for Norwegian.


Heller ikke hos Star Alliance-partnerne SAS og Widerøe er det større endringer på landets hovedflyplass.

- Vi har ikke noe nytt på trappene foreløpig, men gleder oss over at den nye loungen har vært en gedigen suksess, sier pressesjef Knut-Morten Johansen i SAS.

- Nei, vi har ikke noen planer for Oslo lufthavn, sier Catharina Solli, informasjonssjef i Widerøe.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!