Gardin-knepet gjør at rommet virker større

Bruker du gardinene riktig, henter du det beste ut av rommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det ikke bare vinduene som trenger å dekkes til, bruk tekstilene som romdeler eller bruk gardinene som god, gammeldags portier.

- Vær raus med stoffet, sier Jannicke Sveen hos Intag, hun har lang erfaring med tekstiler. Hun sier den største innredningstabben er å bruke for lite stoff slik at gardinene ser «snuppete» ut. Er du raus med stoffet, faller de fint og gir et elegant uttrykk.

-Det lønner seg ofte å fôre. Eksklusive stoffer trenger det kanskje for beskyttelse, men selv rimeligere tekstiler ser bedre ut med et fôr, og gardinene faller tyngre.

- Kan man forandre rommet med gardiner?

- Absolutt. Ved å heve gardinstangen til langt over vinduet i et rom som er lavt under taket strekker du rommet slik at det virker større. Har du anledning til å ha lange gardiner, er det mer stilig enn korte, dessuten gir det bedre romfølelse.

Du kan bruke tekstiler som romdeler, kle veggene og til og med taket. Men sørg for at stoffene egner seg til sitt bruk.

- Det er flott å trekke tekstil på veggene, men stoffet må tåle lyset slik at det ikke falmer. Du kan også trekke stoff på plater som settes på veggen slik at den ser polstret ut. Bruk gjerne kunstlær for å få det annerledes. Flere leverandører setter papir bak på stoffet slik at du lettere kan sette det opp på veggen,sier Jannicke Sveen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer