BELGISK GODBIT: Sjarmerende, moderne, fargerik og rik på historie. Et besøk til Belgia er ikke komplett før du har besøkt Gent. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
BELGISK GODBIT: Sjarmerende, moderne, fargerik og rik på historie. Et besøk til Belgia er ikke komplett før du har besøkt Gent. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Storbyferie

Geniale Gent

Stjernerestauranter, sjokolademakere og sjarmerende kanaler. Smakfulle Gent er byen for livsnytere.

– Det beste med Gent er livet langs kanalene, sier kaptein Gotfried Stockman (66), mens vi putrer i sakte tempo langs Lieve – én av de syv vannveiene som snirkler seg gjennom den belgiske byen.

ØL: Toon Van den Abeele (60) nyter gjerne et glass øl i det han omtaler som en av verdens mest autentiske byer. Mikrobryggeriet Gruut er en favoritt. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst Vis mer

Også byens 75 000 studenter vet å kose seg, spesielt når sola skinner. Langs kanalen sitter en venninnegjeng og drikker øl, to kamerater drikker vin i en gummibåt, og uteserveringene ved vannet er på god vei til å fylles opp.

By i utvikling

Gent er litt som en trendy vintagebutikk full av unge mennesker. Rik på historie, men samtidig livlig og moderne. Her ligger klosterruiner og katedraler side om side med vegetarrestauranter og designbutikker. Du kan se gatekunst, men også mesterverk av renessanse-brødrene Van Eyck og barokkens Peter Paul Rubens.

SØTT: Belgia er synonymt med sjokolade. Smak på himmelske belgiske praliner hos Chocolaterie Cédric Van Hoorebeke, der både far, mor og sønn er engasjerte i familiebedriften. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst Vis mer

Og innimellom i virvaret av brostein og trange smug ligger sjokolademakere, mikrobryggerier og stjernerestauranter.

Gourmet

Regionen Flandern, som Gent ligger i, har flest Michelin-stjerner per innbygger i hele Europa. I tillegg serveres rimeligere gourmet hos «kjøkkenrebellene» – en gruppe unge, innovative kjøkkensjefer.

– Gent er de siste fem årene blitt en hotspot for unge foodies, sier kjøkkenrebell og kjøkkensjef Thomas De Muynck (32) og serverer en vakker rett bestående av smakfull due, frisk salat og ertekrem med mynte. Retten er leken og tradisjonell. Noe som passer veldig godt i Gent.

LANGS KANALENE: Gent bør oppleves fra en båt. Og etter guidet kanalbåttur, kan man sette seg ned på en av uteserveringene langs kanalen, som for eksempel hos Maison Elza. Foto: Mari Bareksten / Magasinet Reiselyst Vis mer