Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Kosthold og økt levealder

George er 107 år - slik er forskernes teorier om hvordan bli 150 år

Det høres utrolig ut, men mange tror nå at den første 150-åringen er født. For Norges nest eldste mann er livskvalitet viktigere enn levetid. 

Født i 1910: Georg Nygaard er 107 år gammel. Han mener det er viktig å holde både kroppen og hodet i aktivitet. Foto: Lars Eivind Bones
Født i 1910: Georg Nygaard er 107 år gammel. Han mener det er viktig å holde både kroppen og hodet i aktivitet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Den første jeg stemte på var Roosevelt. Selv har jeg alltid vært demokrat og det «sorte fåret» i familien som ellers består av republikanere, sier George Nygaard (107) med et smil.

Han er Norges nest eldste mann, og en av dem som har figurert i NRK-serien «Evig ung» i vår.

Der forsøker programlederen å finne ut hva forskningen kan bidra med for å bremse aldring hos mennesker og dyr. Selv har ikke Nygaard noe godt svar på hvorfor akkurat han har levd så lenge.

Jobbet som snekker

- Jeg jobbet som snekker til jeg var 85 år gammel, og jeg burde egentlig holdt på enda. Det er viktig med hardt arbeid, sier han.

Nygaard kom til Norge og Kongsvinger sammen med kona Adelaide i 1972. Vandrelyst og norske foreldre var årsaken til at han flyttet fra den lille hjembyen i Nord-Dakota og til slutt slo seg ned på det lille tettstedet Roverud.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Les Dagbladet Pluss til over påsken for bare 1 krone.

3 MÅNEDER

HELGEKUPP

1 kr*

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 1 kr* 3 måneder. Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249,-/3 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER

449 kr

(Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr 6 måneder. Fornyes automatisk til 449,-/6 måneder

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (249,-/kvartal). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?