Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Gi ferdigsausene en liten tvist: Chicken Tikka Masala

Med små grep blir middagen fra glass mye bedre.

- Når jeg har god tid, lager jeg mat fra bunnen. Men i hverdagen tyr jeg til ferdigsauser, sier Anjali Pathak til Dagbladet.

Det er kanskje ikke så rart: Hun er kokk og produktutvikler for den indiske saus- og tilbehørsserien Patak. Produktserien er basert på hennes families gamle oppskrifter - tilpasset europeiske ganer og ikke minst travle hverdager.

Smart triks: hvordan du kutter og steker løken, har alt å si for det ferdige resultatet.

En liten tvist Selv om Pathak velger ferdigsauser når hun har det travelt, vil det ikke nødvendigvis si at hun alltid følger fremgangsmåten til punkt og prikke. Med små grep får maten mer dybde.

I en serie videoer på Dagbladet viser hun hvordan hun med enkle grep gjør ferdigmaten akkurat litt bedre - og mer autentisk.

Ta for eksempel tikka masala. Du kan fint steke kjøtt og ha på saus, men retten blir mye mer spennende om marinerer kjøttet i yoghurt og krydder før du steker det.

Du kan bruke en krydderblanding du lager selv, blandet med litt olje, eller gå for en ferdig tikka masala-paste.

Og selvfølgelig: Fersk, hakket koriander til servering. 

Basisråvarer: Med dette krydderet i skapet, kan du lage alle mulige indiske retter.

Gjør det selv I videoen over bruker Pathak egne produkter, men fremgangsmåten vil være den samme, uansett hvilken produsent du velger - så lenge du går for tilsvarende produkter, altså tikka masala saus og tikka masala paste.

Ønsker du å lage tikka masala fra bunnen? For deg som ønsker å lage det selv, deler Anjali Pathak sin familieoppskrift, hentet fra kokeboken Secrets from my Indian Family Kitchen.

EGEN VRI: Litt ekstra av det ene eller andre krydderet gir ferdigretten det lille ekstra. Foto: ELISABETH DALSEG
EGEN VRI: Litt ekstra av det ene eller andre krydderet gir ferdigretten det lille ekstra. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer

Og hvorfor ikke avslutte måltidet med Andreas Viestads mangolassi?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media