Gi frukten et løft på grillen

Epler, rabarbra, aprikos. Det meste får mer sødme i grillen.

EPLER: Eplene får et smaksløft av en tur på grillen.Foto: STIAN BROCH/GLØD/GYLDENDAL
EPLER: Eplene får et smaksløft av en tur på grillen.Foto: STIAN BROCH/GLØD/GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat - Frukt er undervurdert på grillen,sier Jan Ivar Nykvist, fire ganger Norgesmester i grilling og aktuell med grillboka «Glød».

Han griller nesten all slags frukt og synes det er på tide å tenke utenfor boksen når vi griller.

-Nordmenn strekker seg gjerne til mashmellows og ananas. Hvorfor ikke prøve noe nytt? Bananer, appelsiner, aprikoser og ikke minst rabarbra, som kommer nå, alt får et løft på grillen, sier Nykvist. Å grille frukt er enkelt.

- Alt du behøver å gjøre er å kutte frukten før gjestene kommer. Så kan du grille den raskt og servere den nygrillet med en god vaniljeis eller pisket krem til, sier han.

Eplefan Han griller til og med grapefrukt, men er særlig svak for grillede epler.

Eplene griller han indirekte, i en form. Over frukten strør han alt fra nøtter og rosiner til sjokolade og lakris.

-Sammen med litt smør blir smaken fantastisk. Men husk at eplene må være faste, ikke melne, sier han.

Utfordringen med frukt på grill er timingen. Frukten skal bli grillet, ikke svidd.

Et par minutter på høy varme er ofte nok. Høy varme et sted på grillen og lav varme et annet, er trikset.  Da kan du grille frukten raskt og legge den til side.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer