Gift med Årets kokk: Må nok skifte navn til Davidsen etter dette

Nå blir det familieferie til Polen.

• Flere matsaker på db.no/mat

- Jeg må nok skifte navn til Davidsen etter dette. Jeg er så glad, så glad, sier Siri Hansen og tar et godt tak rundt datteren Hedda (3).

Etter seks timer i en bitteliten kjøkkenbås kunne ektemannen og siddiskokken Christopher Davidsen (31) endelig puste ut og slippe gleden løs.

Klokka 19 kunngjorde de 13 dommerne, blant dem noen av verdens beste kokker, at seieren var hans.

Christopher ble så glad at han hoppet kenguruhopp rundt på den røde løperen.

Han satset på at det å være eldst skulle bety nok erfaring og tyngde til å vinne. Det holdt.

SKIFTER NAVN:- Jeg må nok skifte navn etter dette, sier en jublende glad Siri Hansen, kona til Årets Kokk 2015, Christopher Davidsen. På armen Hedda (3), llitt trøtt etter sju timers heiing på pappa. Foto: TINE FALTIN
SKIFTER NAVN:- Jeg må nok skifte navn etter dette, sier en jublende glad Siri Hansen, kona til Årets Kokk 2015, Christopher Davidsen. På armen Hedda (3), llitt trøtt etter sju timers heiing på pappa. Foto: TINE FALTIN Vis mer

Tittelen «Årets kokk 2015» er i boks. Christopher stakk i tillegg av med prisen for Beste Ganefryd, en apetittvekker-rett.

Sølvvinner i Årets kokk ble Christian Andre Pettersen og bronsevinner Øyvind Bøe Dalelv.

Nå venter Europamesterskapet i Budapest neste vår.

- Om vi skal være med? Selvfølgelig, sier Siri Hansen.

Klar for ferie «Det mest intense halvåret i mitt liv», sier hun om tida hun har bak seg.

Mannen hennes, som er fra Stavanger og jobber i Trondheim, kan ikke beskyldes for å ha vært mye hjemme. Hedda har ikke sett mye til pappa.  Begge har stått ringside hele dagen og heiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg trodde han skulle vinne, men helt sikker er man aldri. Nå skal vi slappe av og dra på ferie.

- Hvor går turen?

- Til Krakow. Gjett om jeg gleder meg.

Fisk og kjøtt Fra startskudd klokka ti i morges har de seks finalistene og deres medhjelpere forberedt en fiskerett og en kjøttrett, tilsammen 14 porsjoner av hver rett.

Råvarene er, tradisjonen tro, bestemt av arrangørene.

Menyen har hver av finalistene komponert selv og øvd på i månedsvis.

Drømmer om Lyon Christopher er til daglig konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.

Han vokste opp med en fosterfar som var kaninslakter, og det er angis som forklaring på hvorfor det var naturlig å få denne intense interessen for kokkefaget og det å dyrke ut de rene smakene av gode råvarer.

Om sitt kjøkken svarer siddisen: Jeg sier som min gamle sjef: «Jeg blir ikke imponert over kokker som legger en skje med kaviar, men jeg blir imponert over kokker som lager noe godt og spennende av noe så enkelt som sellerirot. Det er det ikke alle som klarer».

Går det like bra i Europamesterskapet i Budapest, går han videre til den virkelige testen, verdensmesterskapet i Lyon i 2017.

Norge har markert seg i kokke-VM gang på gang, og vunnet fem ganger tidligere.

Siste gang var i år, da Ørjan Johannessen fra Bekkjarvik gikk helt til topps.

Det kan skje igjen.

HYLLES: Slik ble Årets Kokk 2015 hyllet da seieren var i boks. Foto: ELISABETH DALSEG
HYLLES: Slik ble Årets Kokk 2015 hyllet da seieren var i boks. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer