Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Gikk du glipp av billig-turene?

Fortvil ikke, slik finner du rimelige alpeturer.

ALPEKLAR: Dersom du vil til alpene i vinter bør du sjekke prisene akkurat nå. De billigste reiene går først. Sammen med de dyreste, for dem som vil ha det aller beste. Foto: Odd Roar Lange/thetravelinspector
ALPEKLAR: Dersom du vil til alpene i vinter bør du sjekke prisene akkurat nå. De billigste reiene går først. Sammen med de dyreste, for dem som vil ha det aller beste. Foto: Odd Roar Lange/thetravelinspector Vis mer

(Dagbladet): De store skiferie-arrangørene har allerede avsluttet sesongens bestill-tidlig-kampanjer. De varte ut oktober. Men ikke tro at alle de billigste reisene er solgt ut av den grunn. Det er nemlig mulig å finne de rimelige turer hvis du leter på den smarte måten.

Her gir vi deg noen tips.

1. Vær fleksibel i forhold til reisetidspunkt

Dersom du kan reise i januar, eller uken etter vinterferieukene (som er uke 8 og 9 neste år) og uken etter påskeferien (som er uke 15) neste år, så vil du finne de billigste reisene.

2. Velg større reisemål

Finn reisemål som er store og dermed har mange gjester. Til disse er det flere fly, flere busser og flere reserverte hotellrom. Dermed åpner det også for ledige plasser som du kan kjøpe billig.

3. Meld deg på nyhetsbrevene

Alle reiseselskap har egne nyhetsbrev og her slipper de både restplasser og spesielle tilbud. Det lønner seg sjelden «å vente et par dager». Dersom du synes prisen er billig så skal du slå til, for den blir sjelden billigere.

4. Følg med på Facebook

Reiseselskapene opplever plutselige endringer og avbestillinger. Disse legger de ofte ut via Facebook, og da lønner det seg selvsagt å følge med her. Når du er på jakt etter alpeopplevelser bør du legge til de ulike reiseselskapene som favoritter på Facebook, slik at du er sikker på å få opp varsel når tilbudene legges ut.

5. Bestill tidlig

Med mindre du går for restplasser så kan du i hovedsak gå ut fra følgende: De dyreste og de billigste reisene selges først.

FORTSATT MULIGHETER: Selv om fristen for å kjøpe billig-turene til Alpene er utløpt, er det fortsatt muligheter for en solfylt skiferie til en rimelig penge. Foto: NTB Scanpix
FORTSATT MULIGHETER: Selv om fristen for å kjøpe billig-turene til Alpene er utløpt, er det fortsatt muligheter for en solfylt skiferie til en rimelig penge. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Åpent opphold

- Vi skjønner at en familie på fire selvsagt ønsker en forutsigbarhet i forhold til å bo nær skibakkene og på et forhåndsbestilt hotell. Men for mange andre vil fleksibilitet i forhold til overnattingssted kunne slå gunstig ut når det gjelder billige billetter, sier Erik Emanuelsson, markedssjef hos STS Alpereiser i Skandinavia.

- Det kan også lønne seg å se på reiser til de travle flyplassene, som eksempelvis München. Selv om det er litt lengre reisetid til destinasjonen så kan man finne mange billige reiser hit, sier Emanuelsson.

Pakker reisen selv

Du kan også pakke reisen selv, ved å kjøpe flybillett fra SAS eller Norwegian, bestille overnatting selv og sørge for transport til og fra flyplassen. Husk at heiskort kommer i tillegg. Men en egenprodusert pakke kan bli veldig rimelig, og hvis dere er flere i følge kan airbnb-leie være et godt valg.

- Det beste tipset for billige skiferier er å prøve å reise på andre dager enn lørdager. Kan du legge turene utenom helger så kan du gjøre en veldig god handel, sier presseansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.

- Og styr unna juleuken, vinterferie og påsken, dersom du vil reise billig.

Reiseselskapet selger ikke egne charterreiser til alpene, men formidler allikevel reiser til populære skisteder.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling