Du leser nå Dagbladet Pluss

Gikk ned fra 200 til 85 kg - men prisen var høy

Bård Andersen har fått tarmslyng tre ganger, sprukken magesekk og bukhinnebetennelse.

VENTETID: Bård Andersen har ligget på Ullevål sykehus siden august i påvente av å reversere fedmeoperasjonen. Inn i hovedpulsåren i halsen har han koblet intavinøs glykose for å unngå at blodsukkeret blir farlig lavt. -  Dette er blitt daten min, sier Andersen, der han leier stativet rundt. Foto: NINA HANSEN
VENTETID: Bård Andersen har ligget på Ullevål sykehus siden august i påvente av å reversere fedmeoperasjonen. Inn i hovedpulsåren i halsen har han koblet intavinøs glykose for å unngå at blodsukkeret blir farlig lavt. - Dette er blitt daten min, sier Andersen, der han leier stativet rundt. Foto: NINA HANSENVis mer

(Dagbladet): Bård Andersen har fått så store plager etter fedmekirurgi, at operasjonen må reverseres.

100 000 nordmenn er sykelig overvektige, definert som en BMI over 40, eller en BMI over 35 samt andre tilleggssykdommer.

Bård Andersen fikk fedmekirurgi for to og et halvt år siden, en gastric bypass.

- Det kom med en stor kostnad, sier Andersen (41).

Livstruende

Han veier nå 85 kg, og har gått ned fra 200 kg på det meste. Men prisen var høy. Siden operasjonen har Andersen fått tarmslyng tre ganger, sprukken magesekk og bukhinnebetennelse.

Det største problemet er likevel at Andersen har fått hypoglykemi - blodsukkeret er blitt farlig lavt. Normal verdi på blodsukkeret er mellom 4 og 7 mmol/l. Andersen har hatt blodsukker helt ned i 0,4. Under 1 regnes som livstruende.