Gir bort 10.000 kroner til trygge sjåfører

Vil nå ungdom som kjører skadefritt.

UTSATT: Ungdom er en risikogruppe når det gjelder trafikkulykker. Foto: SCANPIX
UTSATT: Ungdom er en risikogruppe når det gjelder trafikkulykker. Foto: SCANPIXVis mer

Dette har med trafikksikkerhet å gjøre, sier informasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige Forsikring til Dinside. Ungdom er mest skadeutsatt, og tallene viser fortsatt at trafikkulykker er den vanligste dødsårsaken blant ungdom mellom 15 og 24 år.

Les mer: Slik kan du få halv pris på bilforsikringen

- Unge bilførere er derfor en viktig målgruppe for oss, og vi tror denne «Ungdomsavtalen» kan være en god gulrot for de unge, sier Rysstad.

Hva skal til? Kriteriene for å få utbetalt pengene er enkle:

Du må være mellom 18 og 23 år og unngå skader som medfører bonustap.

Det stilles ingen krav utover det til alder eller standard på bilen som er forsikret.

- Vi ser det som et slags forebyggende element. Om dette kan bidra til en færre bilulykke, så følger vi at vi har lykkes, sier informasjonssjefen.

Gjensidige har også tidligere hatt denne form for bonusutbetaling til trygge sjåfører, men da var beløpet begrenset til 6.000 kroner.

Men de er ikke alene Sparebank 1 er et annet forsikringsselskap som lokker med tilbakebetaling av ungdomstillegg ved skadefri kjøring.

Les også: Nå vil de ha sort boks i bilene

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

GOD GULROT: Er du mellom 18 og 23 år og kjører skadefritt, ligger en god bonus og venter.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GOD GULROT: Er du mellom 18 og 23 år og kjører skadefritt, ligger en god bonus og venter. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer