Gir bort gratis hotellweekend

Oppfordrer andre hotelleiere til å hjelpe barnefamilier som ikke har råd til ferie.

FERIETILBUD: André Nilsen, daglig leder ved hotellet Sanderstølen 60 grader nord gir bort en langweekend for to familier i juli.  Foto: Privat
FERIETILBUD: André Nilsen, daglig leder ved hotellet Sanderstølen 60 grader nord gir bort en langweekend for to familier i juli. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hotellet Sanderstølen 60 grader nord tilbyr gratis langweekend til to barnefamilier i sommer, fra 17.-20.juli.

-Inspirert av medienes fokus på barnefamilier som har en anstrengt økonomi og som ikke kan ta seg sommerferie, ønsker vi å bidra til at noen kan få seg en liten ferie, sier daglig leder André Nilsen ved Sanderstølen hotell.

Sanderstølen ligger på fjellet mellom Gol i Hallingdal og Fagernes i Valdres, 850 meter over havet.

- Vi har hørt om flere i nærmiljøet som har behov for litt ekstra hjelp med feriebudsjettet. Vi har også registrert at andre som har lånt ut hus og hytte gratis i sommer, har fått stor respons. Når vi har disponible rom og unike turmuligheter, synes vi det er fint å kunne tilby den type gest til noen, sier Nilsen.

Vondt å lese -Det er rett og slett vondt å lese om barn som gruer seg til å begynne på skolen om høsten fordi de ikke har noe om fortelle om fra ferien, sier han.

Store deler av det ærverdige gamle hotellet er solgt ut som leiligheter, så to store familierom er det hotelledelsen kan tilby for en gratis langweekend.

-Vi dekker ikke transportkostnader, men familiene får mulighet til å bruke svømmebasseng og trimrom. Det er i tillegg fantastiske områder for fiske og friluftsliv, forteller Nilsen.

Feriehjelp Etter at Dagbladet skrev om 12 år gamle «Ida» som gruer seg til ferien fordi mammaen hennes ikke har råd til å reise bort, har det strømmet inn tips fra folk som ønsker å hjelpe småbarnsfamilier med å komme seg på ferie.

I samarbeid med Unicef setter Dagbladet i sommer fokus på barn som føler seg utenfor og trenger ekstra hjelp og støtte om sommeren, gjennom tiltaket Feriesentralen.

Stadig flere gjør som familien Bjerke i Ørje i Østfold og tilbyr gratis bruk av ferieboligen i en annonse på Facebook.

Trebarnsforeldrene Tine og Glenn Bjerke fikk massevis av henvendelser da de bestemte seg for å låne ut sommerhuset en uke i juli - til en barnefamilie som av en eller annen grunn har det tøft og ikke har mulighet til å dra på ferie.

-Meldingene begynte raskt å renne inn i innboksen. Til slutt satte jeg meg ned og gråt over alle skjebnene. Det er altfor store forskjeller her i Norge, sier Tine Bjerke (33) til Dagbladet.

Les også historien om Adéle som ble reddet av hyttenaboene.

- Gjør en god gjerning I løpet av den korte tida Sanderstølen 60 grader nord har annonsert med gratis ferie, har det så langt kommet inn henvendelser fra åtte familier.

-Vi tenker at det kan være aktuelt å fortsette med dette, altså gjøre det til en tradisjon å kunne hjelpe noen, sier daglig leder  André Nilsen.

Han oppfordrer andre hoteller og overnattingssteder til å gjøre det samme.

- Jeg antar at andre hoteller heller ikke har fullt belegg om sommeren, og dermed har mulighet til å sette av to eller tre rom noen få døgn for å gjøre en god gjerning, sier han.

Feriesentralen:

• I samarbeid med Unicef Norge skal Dagbladet i sommer sette søkelys på barn som ikke har råd til å reise på ferie, barn som er ensomme eller føler seg utenfor om sommeren.

• Med utgangspunkt i Unicefs digitale kampanje feriesentralen.no kommer vil til å fortelle om ulike lokale initiativ og arrangementer for barn fra hele landet.

• Vi oppfordrer leserne til å bruke skjemaet under til å sende inn sine tips om enkle og inkluderende sommeraktiviteter som har ingen eller lav kostnad.

• På feriesentralen.no kan du hente inspirasjon til å skape gode minner sammen med andre og få ideer til aktiviteter.

• Bruk også #feriesentralen på Twitter og Instagram.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer