Gir deg skreddersydde fotballopplevelser

Annerledes reisebyrå i Liverpool.

RØD GLEDE: Mamma Kamilla, Tia Louise (4) og William Shankly (3) og Tage Herstad hjemme i Liverpool. Foto: KEITH HAMMETT
RØD GLEDE: Mamma Kamilla, Tia Louise (4) og William Shankly (3) og Tage Herstad hjemme i Liverpool. Foto: KEITH HAMMETTVis mer

LIVERPOOL (Dagbladet): Fra leiligheten i Anfield Road, en Gerrard-langpasning fra Liverpools hjemmearena, driver familien Herstad et annerledes reisebyrå.

Kamilla og Tage Herstad skreddersyr billige fotballopplevelser for klubbens norske supportere.

- Vi samarbeider med pensjonater i området rundt Anfield og selger pakker med kampbilletter og bed & breakfast, forteller Tage Herstad (37).

Oljesjauer I 2002 sa vestlendingen opp jobben som sjauer på oljebasen i hjembyen Florø og flyttet til Liverpool i 2002 for å følge favorittlaget sitt.

- Jeg fikk tak i en leilighet i Anfield Road, like ved stadion.

Det første året levde jeg av kronene jeg fikk ved å selge bilen og litt oppsparte penger.

Jeg fikk stadig spørsmål fra nordmenn om å skaffe billetter. Etter å ha brent meg skikkelig på at folk ikke møtte opp etter at jeg hadde kjøpt inn seks veldig dyre Chelsea-billetter, bestemte jeg meg for å starte firma og kombinere med overnatting, forteller Herstad.

Tjente lite Tia Travels har avtale med gjestehus, puber og pensjonater.

Forretningsideen er at supporterne skal sove billig og ha kort vei til stadion.

GROBBELAAR: Man kan delta på supportermiddag med Liverpool-legender. F.eks. keeper Bruce Grobbelaar, som her i Kristiansand sommeren 2009 viser at han ikke har glemt gamle kunster. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX
GROBBELAAR: Man kan delta på supportermiddag med Liverpool-legender. F.eks. keeper Bruce Grobbelaar, som her i Kristiansand sommeren 2009 viser at han ikke har glemt gamle kunster. Foto: TOR ERIK SCHRØDER / SCANPIX Vis mer

Herstad arrangerer Anfield-omvisninger, museumsbesøk og supportermiddager med Liverpool-legender som Jan Mølby og Bruce Grobbelaar

- De første åra tjente vi lite, men nå kan familien leve av det, sier Tage.

Opp- og nedturer Han deler sorger og gleder over Liverpools nedturer og oppturer med kona Kamilla (29) og barna Tia Louise (4) og William Shankly (3).

Datterens navn er en forkortelse for This Is Anfield, mens sønnen er oppkalt etter Liverpools legendariske manager Bill Shankly.

Kamilla flyttet over til 2005-06-sesongen.

- Livet er annerledes enn hjemme, men jeg trives godt. Både vi og ungene har fått gode venner.

Det kan nesten bli for sosialt av og til, sier Kamilla.

Mye besøk Hun savner familie og venner, men hyppige besøk demper hjemlengselen.

- Planen var at ungene og jeg flyttet tilbake til Norge om to år, og at Tage skulle pendle. Nå vet jeg ikke. Kanskje blir vi lenger, sier Kamilla.

- Tia trives på skolen og William har det fint i barnehagen. Det eneste som mangler er en ny stor Liverpool-triumf, smiler Tage.

I kveld reiser han sammen med supporterkompisene til Blackburn, for å bivåne sin Liverpool-kamp nummer 375 på rad!

Her er den ekte fotballen Du trenger ikke å kjøpe rådyre billetter for å gå på kamp i London.