Reisetips:

- Gir du blaffen i fartsboten kan du bare glemme å reise tilbake hit

Og se opp for disse svindlerne etter sommerferien.

KOSTBAR SNIKING. Dropper du å betale parkeringsboten så kan det bli en kostbar fornøyelse neste gang du besøker landet. Bilnummeret ditt lagres i nasjonale registre, som kan føre til at du blir stoppet når du passerer grensa. Foto: NTB Scanpix
KOSTBAR SNIKING. Dropper du å betale parkeringsboten så kan det bli en kostbar fornøyelse neste gang du besøker landet. Bilnummeret ditt lagres i nasjonale registre, som kan føre til at du blir stoppet når du passerer grensa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Gikk det litt for fort under utenlandsferien i sommer? I så fall kan det være en smart ting å betale boten. Spesielt hvis du tenker deg tilbake til samme land senere. Ellers kan den neste bilferien by på kostbare problemer.I utgangspunktet har norske myndigheter har et samarbeide kun med de skandinaviske myndighetene når det gjelder innkreving av ubetalte trafikkbøter- og forelegg. Men, når det kommer til land utenfor Norden er det annerledes - der tas andre midler i bruk.

Lang ventetid

— Når det gjelder kjøring med egen bil i land utenfor Norden kan man risikere bøter i posten opptil to år etter at forseelsen er gjort. Det kommer veldig an på hvor godt oppsporings - og innkrevingssystem som er i det aktuelle landet og byen, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Ivar Engebretsen i NAF.

— Noen bilfører lar bevisst være å gjøre opp for seg, mens andre ikke en gang klar over at de har gjort en forseelse før boten havner i postkassa. Dette gjelder spesielt et land som Spania, der det i mange byer finnes soner hvor all bilkjøring er forbudt. Disse er ofte overvåket av mange kamera. Og nordmenn - og andre - som kjører inn i slike gater, blir fotografert av overvåkningskamera og får boten ettersendt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer