Gir ekspertråd mot mobbing

Håvard Tjora (35) er en av ekspertene som de neste dagene vil svare på dine spørsmål om mobbing.

SKOLEEKSPERT: Håvard Tjora har vært superlærer i tv-programmet Blanke ark. De neste dagene skal han svare Dagbladets lesere på spørsmål om mobbing. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
SKOLEEKSPERT: Håvard Tjora har vært superlærer i tv-programmet Blanke ark. De neste dagene skal han svare Dagbladets lesere på spørsmål om mobbing. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De neste dagene vil Dagbladets ekspertpanel delta i debatter, dele av sine erfaringer og svare på spørsmål.

Håvard Tjora (35):

Utdannet allmennlærer ved høyskolen i Oslo og jobbet som lærervikar i studietida, blant annet med spesialpedagogikk på Gran skole i Oslo. Var ansatt på Tåsen skole fram til 2011, og er nå lektor, med en master i lesing og skriving.

Har vært medforfatter på boken «Råd og tips for foreldre med barn i skolen», og skrevet boka «Mattemagi».

Jobber for tida med en ny bok om allmennkunnskap. I 2009 og 2011 var Håvard superlærer på TVNorge i TV-serien «Blanke ark».


I forbindelse med skolestart setter Dagbladet et særskilt fokus på mobbing blant barn og unge.

Kampanjen «Stå sammen — stopp mobbingen» er et samarbeid mellom Dagbladet og UNICEF Norge.

På Facebooksiden Facebook/stasammen kan du vise at du tar ansvar for å forebygge og stanse mobbing.

Har du erfaring med mobbing i skolen? Del din mobbehistorie på www.db.no/stasammen

Han har holdt over 300 foredrag for foreldre og lærere, og har sin egen spalte - «Fritt ord» - i Dagbladet Magasinet, der han skriver om skolerelaterte temaer én gang i måneden.

Håvard har hovedrollen i filmen «La Stå», laget for Redd Barna, om overgrep og skolens rolle, og har frontet kampanjen «Den Ene» for UNICEF. Er også ambassadør for International Child Development Program (ICDP). Har vært konsulent for Oslo Nye og oppsetningen «Lærere for livet».

Kristin Oudmayer (39):

Utdannet ved Høyskolen i Akershus, og har tidligere jobbet i psykiatrien med oppfølging av barn som pårørende. Har siden 2010 jobbet i UNICEF Norge, først som prosjektleder for «En for alle — alle for en», deretter som fagansvarlig for prosjektet «Du kan være Den ene», hvor hun i tillegg til å holde foredrag og kurs om sårbare barn og unge, inkludering og mobbing, også jobber med PR og sosiale medier.

I 2010 gav hun ut dokumentarboken «Fordi jeg fortjener det? En bok om mobbing, håp og ansvar», en bok som ble til ved å bruke blogg og Twitter til å samle inn historier, og som utløste en stor dugnad mot mobbing i sosiale medier.

Besøk oss på Facebook

Bakgrunnen for bokideen var egne erfaringer med mobbing i barndommen, samt å være mor til et barn som ble mobbet. Kristin er en aktiv samfunnsdebattant og blogger på www.curlylife.com, hvor hun skriver om temaer som mobbing, skam, psykisk helse og barns rettigheter.

For tida holder hun på med sin andre bok om mobbing med utgivelse primo 2013.

Erlend Moen (35):

Leder for Trondheim kommunes lokale manifest mot mobbing, og kommunal koordinator for det forebyggende programmet MOT, Respekt og LP-modellen fra 2007.

BLE MOBBET: Kristin Oudmayer i UNICEF Norge har selv vært utsatt for mobbing. Hun har skrevet bok om temaet. Foto: Steinar Buholm
BLE MOBBET: Kristin Oudmayer i UNICEF Norge har selv vært utsatt for mobbing. Hun har skrevet bok om temaet. Foto: Steinar Buholm Vis mer

Erlend er skoleveileder for Skoleteamet på Dagskolen i Trondheim, han er lektor med allmenlæreutdanning fra HIST og master i historie fra NTNU.

Han var leder for den nasjonale rekrutteringskampanjen til læreryrket i 2001-2002 og prosjektleder for arbeidet med læringsmiljø i trondheimsskolen fra 2007. Har også fungert som skoleveileder i atferds- og mobbesaker i trondheimsskolen fra 2008.

Erlend er spesielt opptatt av mobbing, krisepedagogikk og arbeid med atferdsvansker i skolen. Han har også en blogg: http://erlendmo.blogspot.com som han kaller for lektor Moens blogg. Den tar for temaer rundt mobbing.

ENGASJERT: Erlend Moen ved Ila skole i Trondheim er opptatt av å forebygge mobbing.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ENGASJERT: Erlend Moen ved Ila skole i Trondheim er opptatt av å forebygge mobbing. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer