19 timer i lufta

Gjenåpner verdens lengste flyrute - uten et eneste sete i turistklasse

Singapore Airlines.

LANGDISTANSEKJEMPE: Singapore Airlines har bestilt sju fly av Airbus-fabrikkens nye langdistansefly. Dermed gjenåpner selskapet verdens lengste flyrute, den 19 timer lange turen fra Singapore til New York. Foto: Airbus
LANGDISTANSEKJEMPE: Singapore Airlines har bestilt sju fly av Airbus-fabrikkens nye langdistansefly. Dermed gjenåpner selskapet verdens lengste flyrute, den 19 timer lange turen fra Singapore til New York. Foto: Airbus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2013 la Singapore Airlines ned verdens lengste flyrute, den 19 timer lange flyvningen fra Singapore til Newark-flyplassen utenfor New York.

Selskapet klarte ikke å få den lønnsom på grunn av finanskrise og økte priser på drivstoff.

Men nå, med nye og langt mer drivstoffgjerrige fly på markedet, har Singapore Airlines (SIA) bestemt seg for å gjenåpne ruta. De første flyvningene skal etter planen finnes sted tredje kvartal i år. Neste år skal det opprettes ei direkterute mellom Singapore og Los Angeles, men denne tar «bare» 15 timer, skriver Singapore-avisa The Straits Time.

Kan fly 18000 kilometer

Begge disse rutene skal opereres av SIAs splitter nye langdistansefly av typen Airbus 350-900ULR, der ULR står for - ikke overraskende - «Ultra Long Range».

Selskapet har bestilt sju slike fly.

Dette flyet var på vingene i en testflyvning for for aller første gang i april i år, og er konstruert for å kunne fly hele 18000 kilometer. Fra Singapore til New York er det omlag 15000 kilometer.

Ingen turistklasse

19 timer i et trangt flysete kan være en prøvelse for de fleste, men det slipper man her. Disse rutene vil nemlig ikke ha ordinær økonomiklasse, men noe som blir kalt «premium economy», med noe mer komfort og beinplass enn vanlig. I tillegg til business-klasse, selvsagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer