Gjennombrudd i kreftforskningen. Ny metode skal gi riktig behandling

Norske og britiske forskere har etter 15 års arbeide utviklet en metode som kan si hvor alvorlig pasientens kreft er og hvilken behandling som kreves – uavhengig av krefttype.

SLIK SER EN KREFTCELLE UT: Ved kreft har det oppstått skader (mutasjoner) i cellens arvestoff, slik at cellene deler seg ukontrollert. Etter hvert som disse kreftcellene fortsetter å dele seg ukontrollert, skjer det en opphopning av kreftceller i organet der veksten startet. Det vil etter hvert dannes en kreftsvulst. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
SLIK SER EN KREFTCELLE UT: Ved kreft har det oppstått skader (mutasjoner) i cellens arvestoff, slik at cellene deler seg ukontrollert. Etter hvert som disse kreftcellene fortsetter å dele seg ukontrollert, skjer det en opphopning av kreftceller i organet der veksten startet. Det vil etter hvert dannes en kreftsvulst. Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

​- Det er et gjennombrudd i prognostisering. Det er dette enhver kliniker ønsker seg, en metode som kan si noe om pasientens forløp for å kunne gi rett behandling, sier Håvard E. Danielsen ved Institutt for kreftgenetikk og informatikk ved Oslo universitetssykehus til Dagbladet.

Norske og britiske forskere kan nå presentere forskning de har jobbet med de siste 15 årene: De har utviklet en metode som kan si hvor alvorlig pasientens kreft er og hvilken behandling som kreves – uavhengig av krefttype.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer