ALLSIDIG: Jonny Bøkestad er både fisker, slakter, servitør og kjøkkensjef i jobben som kokk på Isfjord Radio. Alle foto: Runar Larsen
ALLSIDIG: Jonny Bøkestad er både fisker, slakter, servitør og kjøkkensjef i jobben som kokk på Isfjord Radio. Alle foto: Runar LarsenVis mer

- Gjestene skal få en wow-faktor også når det gjelder maten

Han serverer kortreiste godbiter på verdens mest isolerte hotell.

Båtturen fra Longyearbyen til den gamle radiostasjonen på Kapp Linne tar halvannen time. Vel framme på Isfjord Radio er sommerkvelden fortsatt lys, og et par reinsdyr beiter bekymringsløst et par steinkast unna. Inne er kjøkkensjef Jonny Bøkestad (36) og hans kollegaer i full gang med å lage kveldens middag.

– Gjestene skal få en wow-faktor også når det gjelder maten, sier kjøkkensjefen.

Isolert og eksklusivt

Svalbard er eksotisk og ekstremt, nært men likevel fjernt. Det tar tre timer med fly fra Tromsø til Longyearbyen – like lang tid som det tar fra Oslo til Nice. Det norske øyriket har aldri lokket med enkle kår for livsnytere. Det er naturene som setter premissene for livet på Svalbard.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn