Gjør alt i en bolle

Nybegynner? Dette er en enkel måte å lage brød på.

IKKE SÅ MYE GRIS: Vel, litt ble det jo. Målebegeret trenger du jo ikke, du kan eventuelt bare sette bollen på en vekt.  Foto: THOMAS STRZELECKI
IKKE SÅ MYE GRIS: Vel, litt ble det jo. Målebegeret trenger du jo ikke, du kan eventuelt bare sette bollen på en vekt. Foto: THOMAS STRZELECKI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Etter at vi har lært oss å lage skikkelig hjemmelaget pizza og burger fra bunnen av, har vi svært nysgjerrige på dette med hjemmelagd brød.

Det har vi alltid trodd er vanskelig. En haug med kornsorter, en masse frø og kjerner du kan ha på toppen, elting, heving, elting og enda mer heving. Og hvilken type gjær skal man velge?

Vel, det var ikke så vanskelig, viste det seg.

Siden dette var første gang vi lagde brød hjemme, tenkte vi det kunne være greit å bruke et produkt der du gjør alt i én bolle, i dette tilfellet silikonbollen Lékués bread maker til 399 kroner.

Lite gris I den kan du veie, røre, elte og steke, uten andre tilhørende redskaper enn en sleiv. Dermed blir det ikke så mye griseri for hobbykokker som oss.

Silikonbollen, som enkelt lukkes når den skal i ovnen, har den egenskapen at den er delvis lukket; dermed sirkulerer det damp igjennom som er med på å gi brødet fuktighet, samtidig som luftsirkulasjonen gir brødet en fin, gyllen skorpe.

Det er i alle fall det det står i bruksanvisningen. Hvordan fungerte så dette i praksis?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer