Gjør deg klar til grillsesongen

Grilltipsene du trenger.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

• Denne artikkelen og oppskriftene er hentet fra Godt på grillen, utgitt av Aller Forlag.

FØR DU STARTER: Gode tips til en vellykket grillfest

Grillen skal være skikkelig varm når du legger på maten. Om du bruker kull, skal de være dekt av et tynt lag med hvit aske før du setter i gang.

Lag soner på grillen. Har du gassgrill med flere bluss er dette enkelt, da du kan variere styrken på blussene. Griller du med kull, fordeler du det i to hauger — en liten og en stor. Den store haugen gir deg sterkere varme nærmere grillristen, mens den lille haugen lar deg steke kjøttet roligere, over lengre tid. Du vil ofte bruke en kombinasjon av sonene når du griller, og til og med områder av grillen helt uten varme. Bruk den varme sonen for å få stekeskorpe på kjøttet, og legg det så over på den indirekte varmen for å få kjøttet gjennomstekt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn