DRØMMEREISE PÅ BILLIGSALG: Er du klar for en rimelig charterferie i sommer? Nå har du sjansen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
DRØMMEREISE PÅ BILLIGSALG: Er du klar for en rimelig charterferie i sommer? Nå har du sjansen. Foto: Odd Roar Lange/The Travel InspectorVis mer

Sommerferie:

Gjør et Syden-kupp i aller siste liten

Slik finner du de billige charterturene akkurat nå.

(Dagbladet): Drømmer du om de billige sydenturene? Selskapene som selger pakkereiser legger nå daglig ut reiser til mellom 1500 og 3000 kroner.

Du kan også finne svært billige flybilletter via charterselskapene som har ledige seter på sine fly.

Pass opp for denne tabben

Men, her kan gå komme til å gå på en real smell dersom du kjøper flybillett før du har sjekket hotellpriser og -kapasitet.

SOL OG BAD: Det norske sommerværet er heller ikke i år helt pålitelig. Men du kan fortsatt komme deg sydover for en forholdsvis rimelig penge.
SOL OG BAD: Det norske sommerværet er heller ikke i år helt pålitelig. Men du kan fortsatt komme deg sydover for en forholdsvis rimelig penge. Vis mer


På Gran Canaria, Kreta, Rhodos kan du slite med å finne billige hotellrom - hvis det i det hele tatt er ledig kapasitet. Dermed kan den billige flybillettene bli til en kostbar reise fordi hotellet ble dyrt.

Husk også at dersom du kjøper hotellovernatting og flybillett hver for seg så omfattes ikke reisen av pakkereiseloven. Du har imidlertid de samme rettighetene som for alle flyreiser, så det er lurt å vite hva du har krav på dersom flyet blir forsinket eller innstilt.

Husk å betale reisen med kredittkort. Det gir deg muligheter til å rette et krav mot kortutsteder dersom reisen du kjøper ikke svarer til informasjonen som ble gitt da du bestilte og betalte.

Les mer: Dette må du aldri ta med deg hjem fra ferien

Hvor bør du bo?

Reiser du med små barn så bør du velge spesifisert hotell. Ellers kan du kanskje satse på en skikkelig kupp hvis du går for uspesifisert hotell ved ankomststedet.

De aller fleste nordmenn ønsker å reise til «syden» i juli, så det skal godt gjøres å finne veldig billige reiser i de fire juliukene. Men dersom du kan kaste deg rundt nå, eller om du kan vente til august, så øker du sjansene til å finne ukesturer til under 3000 kroner.

BASSENGLIV: Når du bestiller reisen må du passe på at det ikke kommer uforutsette gebyr på flyreisen eller hotelloppholdet. Husk å kontakte reiseselskapet eller hotellet så raskt som mulig dersom du har noe du er misfornøyd med. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
BASSENGLIV: Når du bestiller reisen må du passe på at det ikke kommer uforutsette gebyr på flyreisen eller hotelloppholdet. Husk å kontakte reiseselskapet eller hotellet så raskt som mulig dersom du har noe du er misfornøyd med. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Slik finner du billigturene

• Registrer deg for nyhetsbrev på charterselskapenes nettsider. Her får du varsel om billige reiser når de legges ut.
• Registrer deg også for nyhetsbrev på flyselskapenes nettsider.
• Sjekk reiseselskapenes nettsider hver dag. Disse oppdateres med nye restplasser med jevne mellomrom.
• Vær fleksibel på reisetidspunkt og reisemål.
• Ring gjerne direkte til reiseselskapet for å høre om de har billige reiser som ikke er lagt ut på nettsidene.

Prisreduksjoner

– Prisene justeres flere ganger om dagen, nye hotell legges inn manuelt etter «behov» og vi har ikke et satt tidspunkt på døgnet der du kan refreshe siden og vips få nye tilbud. Det går løpende gjennom døgnet, sier presseansvarlig Nora Aspengren i Tui.

Men de nyeste tilbudene og beste prisene sendes også ofte ut per nyhetsbrev.

– Restplassene legges ikke ut til noe spesielt tidspunkt. De legges ut kontinuerlig hos oss, både dag og kveld, på ukedager og i helgene, sier Tonje Løvaas Fossum, informasjonsansvarlig i Ving.

Les mer: 7 ting du bør vite om flyplassen - og som sparer deg for tid og penger