Gjør klar grillen, nå venter sola og grillmaten på deg

Herlige kjøttretter med spennende tilbehør.

FRISTENDE:  Godt kjøtt, gulrøtter og litt eksotisk krydder. Mer skal ikke til. Gjør deg klar for ny grillsesong. Foto: STIAN BROCH
FRISTENDE: Godt kjøtt, gulrøtter og litt eksotisk krydder. Mer skal ikke til. Gjør deg klar for ny grillsesong. Foto: STIAN BROCH Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Det skjer tidligere og tidligere. Den innsmigrende lukta av mat på grill møter deg på gata under balkonger der ingenting ennå blomstrer, langs hagehekker på vei fra T-banen.

Biffer, koteletter, t-bein-steker, laksefileter og grillede grønnsaker. Bakte poteter, pølser i alle varianter - og masse gode grønnsaker på spyd.

Det lukter sommer, selv om den som griller foreløpig står i tjukk genser, kanskje til og med i boblejakke.

Ja, vi elsker grill Kanskje har du tjuvstarta i påsken. Utenfor hytta eller ute i naturen.

Å lage mat over åpen ild er den eldste måten å tilberede mat på. De fleste har et forhold til det. Og mer eller mindre gode matminner.

- Alle har vi vel smakt de svidde grillpølsene som lå litt for lenge på grillen, eller det rå kyllingbrystet som du trodde var ferdig, skriver  Jan Ivar Nykvist i forordet til den helt ferske grillboka si, «Glød».

Salt og sitron Nykvist ønsker å lære oss forskjellen på direkte og indirekte grilling, at steketermometer ikke er for pingler og at salt og sitron er de viktigste smakstilsetningene når du skal grille.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.