FRISTENDE:  Godt kjøtt, gulrøtter og litt eksotisk krydder. Mer skal ikke til. Gjør deg klar for ny grillsesong. Foto: STIAN BROCH
FRISTENDE: Godt kjøtt, gulrøtter og litt eksotisk krydder. Mer skal ikke til. Gjør deg klar for ny grillsesong. Foto: STIAN BROCHVis mer

Gjør klar grillen, nå venter sola og grillmaten på deg

Herlige kjøttretter med spennende tilbehør.

• Flere matsaker på db.no/mat
Det skjer tidligere og tidligere. Den innsmigrende lukta av mat på grill møter deg på gata under balkonger der ingenting ennå blomstrer, langs hagehekker på vei fra T-banen.

Biffer, koteletter, t-bein-steker, laksefileter og grillede grønnsaker. Bakte poteter, pølser i alle varianter - og masse gode grønnsaker på spyd.

Det lukter sommer, selv om den som griller foreløpig står i tjukk genser, kanskje til og med i boblejakke.

Ja, vi elsker grill Kanskje har du tjuvstarta i påsken. Utenfor hytta eller ute i naturen.

Å lage mat over åpen ild er den eldste måten å tilberede mat på. De fleste har et forhold til det. Og mer eller mindre gode matminner.

RUSTIKT  Urtemarinerte lammekoteletter er ærlig, ekte mat. Foto: STIAN BROCH
RUSTIKT Urtemarinerte lammekoteletter er ærlig, ekte mat. Foto: STIAN BROCH Vis mer

- Alle har vi vel smakt de svidde grillpølsene som lå litt for lenge på grillen, eller det rå kyllingbrystet som du trodde var ferdig, skriver  Jan Ivar Nykvist i forordet til den helt ferske grillboka si, «Glød».

Salt og sitron Nykvist ønsker å lære oss forskjellen på direkte og indirekte grilling, at steketermometer ikke er for pingler og at salt og sitron er de viktigste smakstilsetningene når du skal grille.

Det er ikke størrelsen på grillen det kommer an på, men hvordan du bruker den, mener Nykvist, som minner om at grilling er en sosial måte å lage mat på.

Fyr opp grillen og du har selskap før du vet ordet av det.