Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Norgesferie:

Gjør reisekuppet for Norgesferien nå

Smarte tips som sparer deg for tusenlapper.

Pakkereiser i eget land: Ikke kjøp reise, hotellopphold og opplevelsesaktiviter hver for seg. Du kan spare mye penger på å kjøpe disse samlet som pakkeløsninger - gjerne gjennom destinasjonskontorene, reisebyrå eller hotellene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Pakkereiser i eget land: Ikke kjøp reise, hotellopphold og opplevelsesaktiviter hver for seg. Du kan spare mye penger på å kjøpe disse samlet som pakkeløsninger - gjerne gjennom destinasjonskontorene, reisebyrå eller hotellene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Alle snakker om det, og noen få har allerede gjort noe med det: vi tenker selvsagt på bestillingen av årets Norgesferie.
Og hvis du vil gjøre et kupp så er det muligheter akkurat nå - dersom du er rask.
For de norske reiselivsdestinasjonene har for alvor startet kampen om nordmenns lommebøker. Og dét bør du benytte deg av.

Flyreiser

De første store kampanjene er allerede i gang. Og det kommer til å komme flere. Det er smart å registrere seg i flyselskapenes fordelsprogram slik at du blir varslet umiddelbart etter kampanjestart. Slike kampanjer starter ofte rett etter ferier og fridager, og vær derfor obs etter årets langhelg i forbindelse med Kristi Himmelfartsdag (21. mai) og 2. pinsedag (1. juni). Widerøe er allerede i gang med sin første sommerkampanje der man i perioden 21. mai til 16. august kan reise to personer til prisen for én. De andre flyselskapene kommer snart etter.

Pakkereiser i Norge

Nordmenn er vant til å reise på pakketur til utlandet. I år er det pakkereiser i eget land som gjelder.

- Vi er i full gang med å lage spesielle pakker for nordmenn. Tidligere har disse vært satt sammen med tanke på utenlandske gjester. I år tenker vi nytt, sier Gro Kveldro Bruksås, PR- og markedsansvarlig i Trysil.

- Vintersesongen havarerte for oss, og vi tror ikke sommeren kan redde det som gikk tapt. Men en god sommer kan redusere tapet.

- Og et godt tips er å gå sammen flere familiemedlemmer og bestille en såkalt storhytte. Her får man god plass, mange soverom og luksus til en veldig lav pris når man fordeler kostnaden på antall gjester. Hotellene er også i gang med sine kampanjer for juni, der man blant annet får leie sykkel til svært gunstig pris. Nå ser vi også på sportsfiskepakker og golfpakker. Vi skal leve opp til ryktet som Norges beste familieattraksjon, sier Gro Kveldro Bruksås.

Populære Lofoten

Lofoten regnes av mange som årets ferievinner. Men selv ikke her nytter det uten spesielle kampanjer. Dermed er det gode sjanser for nordmenn som vil ha en spesiell opplevelse.

- Spørsmålet er om en god sommer også vil vare utover høsten og vinteren. Vi har fått helårsturisme i Lofoten. Uten denne vil det være som å skru tiden 15 år tilbake.

Dette sier Ola Skjeseth, daglig leder og eier ved Svinøya Rorbuer i Svolvær.
Sommersesongen var i utgangspunktet nærmest utsolgt til utenlandske reisefølger da koronasmellen traff Reise-Norge. Da Skjeseth i slutten av mars forsto at de fleste utenlandske gjester kom til å avlyse besøket i sommer, startet han med dobbeltbooking, før avbestillingene hadde landet.

Dobbelbooket sommeren

- Vi laget et eget system der vi booket inn nordmenn selv om det på papiret var fullt. Denne uka kom regjeringen med innreiseforbudet som gjelder ut året, og da er de norske bookingene gull verd. Vi har nesten fullbooket for juli. Men for ukene frem til skoleferien har vi laget spesialpakker med fjellturer, padling og fisketurer som ligger langt under fullpris. Det er nødvendig når de utenlandske gjestene er borte. En av de mer spesielle opplevelsene er å klatre til topps på Svolværegeita og å ta spranget mellom hornene, fortsetter Ola Skjeseth.

Hele året: Svolvær og Lofoten er blitt helårsdestinasjon. Vil det fortsette slik? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Hele året: Svolvær og Lofoten er blitt helårsdestinasjon. Vil det fortsette slik? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Hotellkuppene

De store hotellkjedene har startet kampanjer med opptil 50 prosent rabatt. Gjør som med flyselskapene, registrere deg for nyhetsbrev. Samle gjerne bonuspoeng på alt du handler gjennom kredittkort. Disse poengene bruker som betaling for hotelloppholdene der det er mulig. På denne måte kan du ende opp med gratisovernattinger.
Husk at det er mulig å prute på hotellprisen. Ring hotellet og bestill overnatting direkte. Få en god pris, og pengene du sparer kan du legge i en oppgradering når du ankommer hotellet. Slik får du suite til standardrompris.

Snart sommerklar: Rampestreken er en del av Romsdalseggen ved Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Snart sommerklar: Rampestreken er en del av Romsdalseggen ved Åndalsnes. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Take away-snow

- Akkurat nå kan vi i alle fall love alle gjestene at de kan få ta med seg så mye snø hjem som de bare ønsker - helt gratis. For både Romsdalseggen og Trollstigen kom mai-snøfallet svært lite beleilig. Det blir en ekstra sein åpning for begge deler, sier hotelldirektør Ola-Elias Åndal ved Grand Hotel Bellevue på Åndalsnes i Romsdal.

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

- Førstkommende lørdag har vi invitert til dugnad for å se om vi kan klare å grave frem stien over Romsdalseggen. Vi har planlagt en rekke sommerpakker som innebærer både el-sykling og fjellturer. Vi håper de skal bli en stor suksess, sier Ola-Elias Åndal.

Les våre tips til årets Norgesferie her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!