Gjør salaten spennende med chili og ingefær

Tre gode sommersalater fra Charlotte Mohn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken(Dagbladet):

Vi nordmenn spiser mer og mer salat, faktisk over fem kilo hver i året.

Mest populær er fortsatt den tradisjonelle isbergsalaten, men salget av både hjertesalat, ruccola og spinat øker jevnt og trutt.

Mange liker også den lett bitre og crispy radicchio rosso, som er fin å blande sammen med myke og milde blader av feldsalat.

Variasjoner - Det kan være vanskelig å velge. Bland gjerne sammen salater av forskjellig farge, og velg bløte blader sammen med mer faste og sprø.Salater er genialt å lage fordi det egentlig ikke er noe som begrenser innholdet. Men det er lurt å tenke på variasjoner og kontraster på tekstur og smaker i ingrediensene. Litt søtt og salt, litt syrlig og bittert, sier Charlotte Mohn.

Siden det er midt i rabarbrasesongen har hun komponert en salat basert på honningmarinerte rabarbraskiver. Sammen med valnøtter, norsk chèvre fra Haukeli og rikelig med feldsalat smaker de tynne rabarbraskivene helt nydelig.

- Dette er en typisk forrettsalat som er veldig rask å lage og den passer perfekt nå på forsommeren. Bruk gjerne noen dråper av den gode rabarbramarinaden som dressing, foreslår Charlotte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer