Gjør som Karla Siverts, lag din egen luksuspasta

Det er enklere enn du tror.

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

SNURR PASTA: Karla Siverts gir deg hemmeligheten bak luksuspastaen fra tida på fasjonable Bagatelle i Oslo. Foto: METTE MØLLER
TAGLIATELLE MED RØD PESTO: Dette er en kjapp og enkel pastasaus med masse god smak. Karla liker å bruke den til bredstrimlet, hjemmelaget tagliatelle. Foto: METTE MØLLER
GNOCCHI: - Det er både enkelt og morsomt å lage sin egen pasta, sier Karla. Her har hun laget gnocchi, som både passer som en litt mektig forrett og som tilbehør til kjøtt og fisk. Foto: METTE MØLLER
OKSEHALERAVIOLI: Ravioli kan du fylle med det du ønsker. Karlas favoritt er oksehaler. Foto: METTE MØLLER

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

GNOCCHI: Gnocchi passer både som en litt mektig forrett, og som tilbehør til kjøtt og fisk. Foto: METTE MØLLER
GNOCCHI: Gnocchi passer både som en litt mektig forrett, og som tilbehør til kjøtt og fisk. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Mange har en pastamaskin stående bortgjemt innerst i et skap, både nedstøvet og nesten helt glemt.

KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER
KARLA SIVERTS: Dagbladets matekspert Karla Siverts (26) er kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Hun har tidligere jobbet på den Michelin-premierte restauranten Bagatelle, og vært soussjef på restaurant Strand. Hun har en tredjeplass fra TV-programmet «Hellstrøms Mesterkokk». Foto: METTE MØLLER Vis mer

Børst bort støvet, kna sammen en god deig - og rull pasta!

Ravioli er enklest - Det er både enkelt og morsomt å lage sin egen pasta. Start med ravioli, det er enklest. Det viktigste er å være nøye med deigen. Kna den fast og fin, og la den ligge litt i kjøleskap før du begynner å kjøre den gjennom pastamaskinen, sier Karla Siverts.

Hun kjevler først en bit av deigen til en litt tykk firkant, og putter den så inn i pastamaskinen.

Gang på gang ruller hun deigen gjennom. Så er den klar for å fylles med en deilig oksehaleblanding.

Fylt med noe godt - Noe av det beste jeg vet, er ravioli fylt med oksehale. Det er litt jobb å lage fyllet, men smaker helt nydelig, sier Karla.

- Det er også godt å fylle ravioli med spinat og ricotta, eller svineknoke og sennep. Pass på at fyllet du velger er fast, og ikke rennende.

Kommer du over hvetemel som er merket 00, så bruk det til pasta.

Og husk at hjemmelaget pasta trenger veldig kort koketid.

• Les også: Disse brødene sikrer den gode helgefrokosten.