Gjør som Karla Siverts, lag din egen luksuspasta

Det er enklere enn du tror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Mange har en pastamaskin stående bortgjemt innerst i et skap, både nedstøvet og nesten helt glemt.

Børst bort støvet, kna sammen en god deig - og rull pasta!

Ravioli er enklest - Det er både enkelt og morsomt å lage sin egen pasta. Start med ravioli, det er enklest. Det viktigste er å være nøye med deigen. Kna den fast og fin, og la den ligge litt i kjøleskap før du begynner å kjøre den gjennom pastamaskinen, sier Karla Siverts.

Hun kjevler først en bit av deigen til en litt tykk firkant, og putter den så inn i pastamaskinen.

Gang på gang ruller hun deigen gjennom. Så er den klar for å fylles med en deilig oksehaleblanding.

Fylt med noe godt - Noe av det beste jeg vet, er ravioli fylt med oksehale. Det er litt jobb å lage fyllet, men smaker helt nydelig, sier Karla.

- Det er også godt å fylle ravioli med spinat og ricotta, eller svineknoke og sennep. Pass på at fyllet du velger er fast, og ikke rennende.

Kommer du over hvetemel som er merket 00, så bruk det til pasta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer