Gjør suksess med sjømat!

På gode, varme sommerdager er dette perfekt mat.

REKE- OG AVOKADOSALAT: Dette er en klassiker som smaker knallgodt med hjemmelaget Thousand Island-dressing. Foto: SYNØVE DREYER
REKE- OG AVOKADOSALAT: Dette er en klassiker som smaker knallgodt med hjemmelaget Thousand Island-dressing. Foto: SYNØVE DREYER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Allers): Sjømat er noe av det beste du kan velge når du skal lage lett og fristende ­sommermat. Pakk gjerne en piknikkurv, og nyt maten i det fri!

Grove seiburgere med godt tilbehør (4 burgere)

I nistekurven pakker du gode seikaker, hamburgerbrød, salat, tomater, agurk, løk og dressing. Burgerne legger du sammen like før du skal spise dem.

• 500 g seifilet, uten skinn og bein• 1 ts salt• 2 ts potetmel• ¼ ts pepper• 1 ss hakket gressløk• 1 dl melk• smør til steking

Dressing:• 1 dl rømme• 1 dl majones• 1 ss søt chilisaus• 1 ss agurkmiks

Tilbehør:• 1 tomat, i skiver• ½ agurk, i skiver• 1 rødløk, i tynne ringer• 1 hjertesalat• 4 hamburgerbrød, gjerne grove

1. Bland alt til seikakene i food processor, og kjør det raskt sammen til en grov farse. 2. Stek fire store seikaker i smør i ca. 3 minutter på hver side.3. Rør sammen dressingen, og smak til.4. Del brød i to og varm i en brødrister.5. Legg sammen burgerne med salat i bunnen, seikaker, tomat, agurk, løk og dressing. Små tomater er godt å spise ved siden av.I stedet for ­hamburgerbrød kan du bruke rundstykker eller ciabatta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.