Gjorde campingbrakka om til ei lekker hytte

Den ombygde brakka er blitt en moderne feriebolig for familien på fire.

Campinglivet trenger slettes ikke være enkelt og spartansk - du kan helt klart campe med stil.

Campingvogna, eller rettere sagt campingbrakka, Bounty Paradise, er blitt omskapt til en hvit, dus og deilig oase. I den 43 kvadratmeter store brakka med tilhørende hage på 180 kvadratmeter, lar beboerne interiørtrendene som gjelder nå komme til uttrykk.

Brakka/sommerhytta ligger på en campingplass ved innsjøen Veluwemeer i Nederland - og her storkoser familien, som består av Nelleke Langius (46) og mannen Roel (47) og barna Ruben (19) og Lisa (17), seg året rundt.

Om vinteren blir det skøyter og livsnyting foran utepeisen for den aktive familien, og om sommeren surfer de og nyter livet i hagen.

Total avslapping - Her er livet annerledes enn hjemme - det er ingenting vi må gjøre, sier eierne.

Den stasjonære campingbrakka er ikke preget av finer og vinyl, sånn som mange andre campingvogner og brakker. Den er tvert imot et stilrent krypinn med stor hage og uteplass.

- Vi prøver alltid å være her så lenge som mulig. Det er spesielt stille og fint her i helgene.

Harry med camping? Brakkeprosjektet startet etter at familien hadde flyttet fra dette området i Nederland til en annen del av landet. De savnet innsjøen og muligheten for å dyrke familiens felles lidenskap, nemlig vindsurfing. De vurderte først å kjøpe en campingvogn som kunne stå permanent på en campingplass i området, men var samtidig skeptiske.

For var ikke det å ha en campingvogn litt gammeldags og utdatert? Og var det egentlig så hyggelig å skulle campe på samme sted år etter år?

Etter å ha kjørt rundt innsjøen Veluwemeer, ble de kvitt alle fordommene.

- Området var overraskende idyllisk og stille. Dette er et sted omgitt av vakker natur, bare noen meter fra vannet.

Fra vanlig til wow Deretter begynte jakten på en perfekt campingvogn eller brakke. Familien drømte om en supermoderne sak, men oppdaget fort at valgmulighetene ikke var mange. Vognene og brakkene som fantes på markedet, hadde finérinteriør pluss litt billig tapet her og der. Og gulvene var dekket av linoleum.

De første seks årene bodde de slik, men for to år siden bestemte de seg for å totalrenovere den tolv meter lange brakka.

Resultatet er blitt et stilrent feriehus i grått og hvitt, med innslag av tre og enkelte knallrosa detaljer. Familien har blant annet satt inn et hvitt kjøkken fra Ikea, og laget store dører ut til hagen. Tre soverom ble gjort om til to større, og på hovedsoverommet har Nelleke kledd veggen bak senga med trepanel.

Noen var skeptiske da familien fortalte at de ønsket å bruke panel på soverommet, de mente det ville bli gammeldags. Men det ble det så absolutt ikke.

Hun designer, han bygger For interiør- og hagedesigneren er uteområdet vel så viktig som interiøret. Ved å inkludere hagen i oppussingsprosjektet har de fått et langt større boligareal.

De ønsket et hus i kontakt med naturen utenfor. Det har de fått: Ute- og innemiljøet glir over i hverandre.

For å øke trivselen utendørs har de sørget for elektrisitet, vann, et lite kjøkken og lagringsrom like utenfor campingvognas fire vegger. Utendørspeis er en nødvendighet, synes familien.

Hot med peis - Ingenting føles bedre enn å sitte ute og stirre inn i flammene mens vi nyter et glass vin, sier de.

I ETT: Hagen og huset henger fint sammen. Verandaen har de bygd selv, og hver gang de tror de er ferdige, får de en ny idé til hvordan den kan forbedres. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
SANSEN FOR HVITT: Nelleke har for det meste brukt hvitt i interiøret, og alt er praktisk og funksjonelt. Møblene er en blanding av nytt og brukt. Bord og stoler er fra Ikea, lampene fra Praxis, og den rosa ledningen er fra nederlandske Snoerboer. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
ELSKER FART: Familien er aktive og elsker å surfe om sommeren. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
FRODIG: Mange flotte detaljer liver opp på kjøkkenet. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
SELVGJORT ER VELGJORT: Utekjøkkenet brukes mye. Og noen ganger kommer endene opp fra innsjøen for å hilse på. Det er Nellekes handy mann som har bygd utekjøkkenet. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
EN DEILIG OASE: Det hvite rådyrhodet er en av Nellekes bruktskatter, og over sofaen henger mange rammer med foto og selvlaget kunst. Putetrekkene er sydd av stoffer fra Ikea. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
LEVER LIVET UTE: Om sommeren elsker familien å tilbringe tid utendørs. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
SOVER SØTT: Veggen bak senga er kledd med tradisjonell panel og malt i en matt hvitfarge. Både lampa og putene er hjemmelaget. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
HARMONI: Kjøkkenet oser av harmoni. Det at familien ikke har overskap, gjør rommet ekstra luftig. Selv om innredningen er enkel, har familien en personlig stil takket være spennende og frodige detaljer. Kjøkkeninnredningen er fra Ikea. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures

Loungemøblene og benkene i hagen er designet av Nelleke selv, men det er mannen Roel som har bygd dem. Fordelen er at han er god på spennende gjør-det-selv prosjekter og lager kjapt alt hun måtte finne på.

Materialet er grove treplanker, det samme som han brukte til å bygge kjøkkenet ute.

Treverket i en varm gråfarge står i stil til vognas skodder. Ved å bruke røffe trebord og restemateriale demper de det syntetiske campingvognpreget, inntrykket er blitt mer robust.

Never ending story Det går med en del tid til familiens store lidenskap, vindsurfing. Det var jo noe av grunnen til at de drømte om feriehus ved den nederlandske innsjøen.

Er det ikke nok vind til å surfe, bruker Nelleke tida på innredning. Hun elsker å sy, hekle og brodere. Hun har laget mye av tilbehøret i feriehuset, sånn som et heklet gulvteppe, en håndklestige og puter til sofaen. Det at hun gjør en del selv, gjør interiøret personlig og ekstra hyggelig.

Selv om de egentlig er ferdige med oppussingen, dukker det stadig opp nye prosjekter. Akkurat nå lager Roel en fin solseng, og paret jobber med å utvide verandaen. Så dukker det nok opp noe annet som sikkert burde tas også.

- Vi sier ofte at «nå er det perfekt, nå er alt akkurat sånn som vi vil ha det». Likevel finner vi alltid på noe nytt og starter på'n igjen, avslutter paret.

Les også:
Smarte redskapsboder for hagen
De 11 beste interiørbloggene
Sjekk årets hagetrender

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

STOR FORANDRING: Familien bygde om en gammel campingbrakke til et friskt og fint sommerhus. Bli med inn! Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
STOR FORANDRING: Familien bygde om en gammel campingbrakke til et friskt og fint sommerhus. Bli med inn! Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures Vis mer
RØFFE MATERIALER: Bruken av røft treverk og restmaterialer er bevisst. Det gir uteområdet et hyggelig og robust uttrykk, og gjør brakkas syntetiske utseende mindre synlig.  Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures
RØFFE MATERIALER: Bruken av røft treverk og restmaterialer er bevisst. Det gir uteområdet et hyggelig og robust uttrykk, og gjør brakkas syntetiske utseende mindre synlig. Foto: Jeltje Janmaat/House of Pictures Vis mer