SMART LØSNING: Arkitektene gjorde garasjen om til et stilig hjemmekontor.  FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
SMART LØSNING: Arkitektene gjorde garasjen om til et stilig hjemmekontor. FOTO: Post & Van Leeuwen PhotographersVis mer

Gjorde garasjen til det nye favorittrommet

Fant mer plass utenfor husets fire vegger.

Det finnes mange eksempler på at garasjen kan få nytt liv som noe helt annet enn det den i utgangspunket var bygget for.

Denne garasjen i Nederland har blitt gjort om til et moderne og flott hjemmekontor.

Ifølge design- og arkitekturnettstedet Dornob ønsket eieren av garsjen, den anerkjente møbeldesigneren Hugo de Ruiter, å benytte den ubrukte garasjen som kontor.

INNSYN: Når panelene i metall er åpne, har man fra fronten av huset innsyn til kontoret. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
INNSYN: Når panelene i metall er åpne, har man fra fronten av huset innsyn til kontoret. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

Han var veldig klar på at han ikke ønsket å føle det som om han satt i garasjen og jobbet. Så her måtte det litt forandring til.

Til arbeidet med ombyggingen og innredningen av det han har kalt Studio R-1, leide han inn arkitekter fra det hollandske firmaet Architecten|en|en.

I en grønn forstad like utenfor byen Eindhover i Nederland ligger boligen som er hjem, og nå også kontor, for de Ruiter, som blant annet er kjent for sine moderne sofaer og sittemoduler.

LYS OG GLASS: Stripen med glass i taket vender mot sør, og fyller kontoret med dagslys. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
LYS OG GLASS: Stripen med glass i taket vender mot sør, og fyller kontoret med dagslys. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

- Målet her var å skape et hyggelig, men samtidig fullstendig profesjonelt hjemmekontor for klienten, som ofte holder møter med potensielle kunder fra kontoret hjemme, forklarer Joost Verbeek hos arkitektkontoret Architecten-en-en.

- Vi bestemte tidlig i prosjektet at kontoret måtte få et utseende og en stil som satte det i en særstilling i forhold til resten av hjemmet. På den måten ble det tydelig hva som var hjem og hva som var kontor og studio for designeren, som i stor grad jobber hjemmefra.

Dette ble gjort Det første som ble gjort var å erstatte den tradisjonelle garasjedøren med en front i glass.

Denne kan skyves til siden for å åpne hele garasjen, slik at lys og luft kan strømme inn.

MØTE KUNDER: Inne på kontoret har designeren god plass til å ta imot kunder og klienter. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
MØTE KUNDER: Inne på kontoret har designeren god plass til å ta imot kunder og klienter. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

Når fronten er åpen, gjør metalldørene slik at kontoret beskyttes fra innsyn fra oppkjørselen ved å skape en midlertidig vegg, eller barriere, på hver side av kontoret. Den indre glassdøren kan også være åpen selv om metallpanelet er lukket.

- Dette var viktig for å kunne forsikre oss om at flyten av frisk luft fortsatt kunne fungere, selv i regnstormer eller annet ekstremvær, forklarer arkitektene til øko-designnettstedet Inhabitat.

Rett på utsiden fører en liten forhøyet plattform frem til inngangen, og skaper et kompakt terasseområde, noe som igjen hjelper til med å gjøre garasjen til et profesjonelt og fungerende kontor.

Laget en maske av metall Det viktigste visuelt var at det på utsiden av selve garsjebygget ble lagt en slags "maske" av metall, som igjen bidrar til illusjonen at kontoret er en separat enhet i forhold til det bakenforliggende huset.

UNIK: Arkitektene fra Architecten-en-en står bak dette flotte garasje-kontoret. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
UNIK: Arkitektene fra Architecten-en-en står bak dette flotte garasje-kontoret. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

- Taket ble bygget skrått ut, slik at en stripe glass, som ble liggende sørvendt, sørger både for at lys strømmer inn, og også for at det igjen skaper et visuelt skille mellom hus og kontor.

Det skrånede taket forandrer dynamikken av interiøret også, og skaper en følelse av lys, luft og mer romfølelse inne på det nye kontoret.

Det nye metall-tilbygget strekker garasjen både utover og oppover, noe som tilfører rommet både dybde og ekstra takhøyde.

LUKKET: Garasjen kan lukkes fullstending ved hjelp av paneler i aluminium. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
LUKKET: Garasjen kan lukkes fullstending ved hjelp av paneler i aluminium. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

- Eksteriøret er kledt i et slags skall av perforert aluminium, forklarer arkitekt Joost Verbeek hos arkitektkontoret.

- Disse ser på mange måter ut som de bare er en naturlig forlengelse av husets opprinnelige tak, noe som gjør at tilbygget virker som om det hører til der, men likevel har en helt egen identitet.

Riktig størrelse - Garasjen viste seg å være den perfekte størrelse for et hjemmekontor ifølge vår klient, forteller Verbeek hos Architecten|en|en.

- Den er liten nok til at han ikke føler seg alene når han sitter og jobber, men også romslig nok til at han kan holde møter med flere klienter og kunder, uten at rommet føles overfylt eller for lite.

INKOGNITO: Det er vanskelig å vite at det bak dette "skallet" skjuler seg et moderne og funksjonelt kontor. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers
INKOGNITO: Det er vanskelig å vite at det bak dette "skallet" skjuler seg et moderne og funksjonelt kontor. FOTO: Post & Van Leeuwen Photographers Vis mer

Det hersker ingen tvil om at det kompakte kontoret har en både moderne og funksjonell stil.

Designer Hugo de Ruiter forklarer til design- og arkitekturnettstedet Arch Daily at det beste med det nye kontoret er å slippe å pendle inn til et kontor i byen.

- Jeg ville ikke sitte på mitt nye kontor og ha følelsen av at jeg jobbet i garasjen, forklarer de Ruiter til nettstedet.

BYGGET PÅ: Slik gjorde arkitektene det. Illustrasjon: Architecten|en|en
BYGGET PÅ: Slik gjorde arkitektene det. Illustrasjon: Architecten|en|en Vis mer

- Det var det som var hovedmålet med ombyggingen.

Arkitektene forklarer:

- Det at garasjen kunne brukes som kontor gjorde dette huset til den ideelle måte å kunne kombinere en bo- og arbeidssitasjon på for vår klient, røperJoost Verbeek hos arkitektkontoret Architecten-en-en.

SKALL: Arkitektene la på et ekstra lag av aluminium utenpå garasjen. Disse kan åpnes og lukkes ved ønske og behov. Illustrasjon: Architecten|en|en
SKALL: Arkitektene la på et ekstra lag av aluminium utenpå garasjen. Disse kan åpnes og lukkes ved ønske og behov. Illustrasjon: Architecten|en|en Vis mer

- Et pluss er at det moderne kontoret tilfører nå mye lys og luft inn i resten av boligen også. Naturlig dagslys strømmer inn i hjemmekontoret/studioet og bidrar også til flyten i resten av boligen.

Les også: Har du et normalt forhold til rengjøring? Ta vår test og finn ut.
Innred med unike kupp fra BonyttBazar
Smart hjemmekontor og lekkert gjesteværelse på samme rom
Oppfordrer til å slå barna med kjepp

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.