Storbyferie i Berlin

Glad i blomster? Verdens største hagefest holder åpent hele sommeren

I utkanten av Berlin ligger hagemessen IGA Berlin 2017, så stor at du bør bruke taubane for å komme deg rundt.B

PLANTER OVERALT: I hele sommer, helt fram til oktober, arrangeres den store IGa-messa utenfor Berlin. Her kan du se en rekke hager fra hele verden. Foto: Lea Goeppert
PLANTER OVERALT: I hele sommer, helt fram til oktober, arrangeres den store IGa-messa utenfor Berlin. Her kan du se en rekke hager fra hele verden. Foto: Lea Goeppert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Kom, vi tar taubanen!

En entusiastisk Ole Hartmann, prosjektleder for den delen av parken som er nybygd til IGA (Internationale Garten Ausstellung) viser vei. Hartmann er født og oppvokst i Oslo, men fem år gammel ble det Tyskland for ham og familien hans. Landskapsarkitekten jobber for byggherren Grün Berlin GmbH, «det grønne Berlin», og har holdt på med forberedelsene til IGA i tre år.

IGA holdes bare hvert 10. År i Tyskland, som en utvidelse av den årlige hagemessen. Hagemessen åpnet i april og avsluttes i oktober i år.

En lund i skyene

Taubanen når i raskt tempo en høyde i den spesialbygde, nye delen av parken, «Kienbergpark». Her står det som kanskje er utstillingens mest spektakulære syn, et utsiktstårn som har fått navnet «Wolkenhain» – «en lund i skyene».

- Man blir litt svimmel, ikke sant? Her er det ingen rette vinkler, forteller Hartmann på vei mot toppen av det spektakulære utsiktstårnet.

Wolkenhain er resultatet av en stor arkitektkonkurranse, hvor juryen blant annet ble imponert over det hvite tårnet som om kvelden belyses gjennom tekstil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer