Gladiatorene fikk kvinnehjertene til å banke. Romernes superstjerner kjempet til døden i arenaen

Gladiatorkampene var kjent for å være brutale og imponerende. Menn så vel som dyr, sloss for ære, frihet og i siste instans for å overleve.

BLODIG AFFÆRE: Gladiatorkampene var deler av leker på arenaen og kunne pågå i dagesvis. Underholdningen besto av kamper mellom ville dyr og gladiatorer, men også alt fra dyrejakt til musikalske fortellinger, teaterforestillinger og regelrette henrettelser og offentlige kunngjøringer hvor alle samfunnslag i det romerske samfunnet var til stede.
BLODIG AFFÆRE: Gladiatorkampene var deler av leker på arenaen og kunne pågå i dagesvis. Underholdningen besto av kamper mellom ville dyr og gladiatorer, men også alt fra dyrejakt til musikalske fortellinger, teaterforestillinger og regelrette henrettelser og offentlige kunngjøringer hvor alle samfunnslag i det romerske samfunnet var til stede. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I over fem hundre år var gladiatorkampene blant de mest sette og kjente former for populærunderholding. Menn, kvinner og dyr utgytte hverandres blod foran en fullsatt arena, der de ofte hadde bare to valg: å drepe eller bli drept.

Offentlige leker

Romerske gladiatorkamper oppsto i det tredje århundre f. Kr. i Campania i Sør-Italia. Det var først en del av et begravelsesritual etter inspirasjon fra etruskerne, med simulerte eller ekte kamper. Dette var en del av minnemarkeringen.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer