TATT I TEINE: Norsk hummer har en flott kombinasjon av sødme, saftighet og en mild frisk sjøsmak. Champagne er en perfekt følgesvenn. Denne hummeren ble tatt i Oslo-fjorden. Når den kokes blir den rød. Foto: NTB SCANPIX
TATT I TEINE: Norsk hummer har en flott kombinasjon av sødme, saftighet og en mild frisk sjøsmak. Champagne er en perfekt følgesvenn. Denne hummeren ble tatt i Oslo-fjorden. Når den kokes blir den rød. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Glem rødvin til norsk hummer. Det er disse vinene du skal drikke

Klar for hummersesongen?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Fra oktober og fram til nyttår er det sesong for en av våre aller beste råvarer, hummeren. Den norske hummeren er i en egen klasse i forhold til sine artsfrender fra Skottland eller Canada som er tilgjengelig resten av året. Prisen er også deretter, og diskusjonen om det koster mer enn det smaker er et tilbakevendende tema.

Sett bort ifra pris er det uansett lite diskusjon om denne fantastiske råvarens unike kvaliteter og smak, og vinen bør være på samme nivå.

Norsk hummer har en flott kombinasjon av sødme, saftighet og en mild frisk sjøsmak. Både musserende vin og hvitvin kan fungere utmerket avhengig av stil og tilberedelse av hummeren.

Rødvin kan du i dette tilfellet bare glemme. Sødmen i hummeren er såpass raffinert at det er utelukkende tørre viner som gjør seg best, men gjerne med god fruktsødme eller fatkarakter.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn