Glem shabby chic - her er wabi sabi

Japansk stil uten trendy design og sirlig orden.

PLASS TIL GAMLE MINNER: Stolen og bordet bærer gode barndomsminner fra stylistens besteforeldre. Bakebordet er dekket med mormors håndbroderte duk og trekket til en sukkerpose. Norgesglasset er blitt til blomstervase og saftflasken til vannflaske. Sølvbestikket brukes til hverdags. De krakelerte asjettene bærer preg av mange late søndagsfrokoster. Stolputen er trukket med et kjøkkenhåndkle. Foto: Margaret M. de Lange
PLASS TIL GAMLE MINNER: Stolen og bordet bærer gode barndomsminner fra stylistens besteforeldre. Bakebordet er dekket med mormors håndbroderte duk og trekket til en sukkerpose. Norgesglasset er blitt til blomstervase og saftflasken til vannflaske. Sølvbestikket brukes til hverdags. De krakelerte asjettene bærer preg av mange late søndagsfrokoster. Stolputen er trukket med et kjøkkenhåndkle. Foto: Margaret M. de Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

Er du lei av rustfritt kjøkken og harde designersofaer på størrelse med brygger?

Finn sjelefred med det japanske uttrykket «wabi sabi», som betyr «ydmyk skjønnhet», og er det motsatte av overfladisk bruk og kast.

Filosofien stammer fra 1500-tallet og bygger på at ingenting varer evig, ingenting blir helt ferdig og ingenting skal være perfekt.

Gi opp, gi etter, stress ned og lær deg å elske et liv med bare det nødvendigste, det uferdige og det enkle, er budskapet.

I tiden

Utbredte interiørstiler som country chic og shabby chic har i flere år varslet om at mange lengter bort fra det splitter nye og perfekte.

Men i motsetning til disse stilene, som gjerne krever at hver krok skal fylles med et rustikt objekt, har wabi sabi et minimalistisk ideal.

Ordet «wabi» kan også bety «fattig», mens «sabi» kan bety «stabil». I Japan gir dette romantiske assosiasjoner til et ukomplisert og behagelig liv, fritt fra byrden av stor materiell tilgang.

For jo flere ting vi omgir oss med, jo mer krever tingene av oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer