Gløggfest i november kan ikke slå feil

Dagblad-kokka tjuvstarter.

NOE Å VARME SEG PÅ: Dagblad-kokka Charlotte Mohns røde gløgg. Se oppskrifter nederst i saken. Alle foto: Håkon Eikesdal
NOE Å VARME SEG PÅ: Dagblad-kokka Charlotte Mohns røde gløgg. Se oppskrifter nederst i saken. Alle foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Prøv også Charlottes rakfiskoppskrifter.

OPAKER GÅRD i Hedmark (Dagbladet): Gløggfest i novembermørket kan ikke slå feil.

Sammen med noen deilige småretter er det bare å tenne lysene inne.

Og det er nettopp hva Dagbladets kokk Charlotte Mohn har gjort: Skapt stemning mens hun forbereder nye retter på kjøkkenet.

• Hvit gløgg

• Rød gløgg

• Leverpostei

• Fikenkompott

• Krydderkake med blåskimmelost og multer

- Gløgg er ikke bare til jul - den hører til i den kalde årstida, sier Charlotte.

- Se bare hvordan europeerne bruker glühwein.

Varm gløggen sakte Til rød gløgg bruker du selvsagt rødvin - tilsatt appelsinskall og masse krydder - og til slutt en pose svart te.

- Da blir smaken riktig god, sier Charlotte.

- Husk å varme gløggen sakte opp, og sil den før servering.

Til den hvite gløggen brukes hvitvin med skall fra sitronen. Den søtes opp med litt honning - og selvsagt akevitt når gløggen lages i Charlottes kjøkken.

- Den hvite er veldig annerledes på smaken, sier Charlotte. - Her er det ikke så mye av de varme krydderne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer