God jul for «Nissefar» og «Nissemor»

Da Dagbladets store juleøltest var ferdig, kunne det konkluderes med at det blir jul hos nissen i år også. «Nissefar» og «Nissemor» ble dommernes favoritter.

TESTPANELET FRA VENSTRE: Bjarte Lie, Amund Arnesen, Jessica Senning, Geir Ove Grønmo, Cathrine Indrøy, Jørn Tore Persen, Jennie Haga, Gustav Jørgensen, Audun Riisberg Paulsen.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
TESTPANELET FRA VENSTRE: Bjarte Lie, Amund Arnesen, Jessica Senning, Geir Ove Grønmo, Cathrine Indrøy, Jørn Tore Persen, Jennie Haga, Gustav Jørgensen, Audun Riisberg Paulsen.FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  Les hele testen i dagens papirutgave av Dagbladet! (Dagbladet): Hvert land har sine egne juletradisjoner. Og juleøl er en tradisjon vi har hatt i Norge i over 1000 år.

Vi er bare i oktober, men allerede i dag er det startskudd for årets juleøl. Og på mandag kan vi finne ca. 70 versjoner av «julebrygg», «nissefedre», «nissemødre» og andre juleøl i landets butikker og pol.

Faglig dyktighet I samarbeid med Jørn Tore Persen fra Ølakademiet, ble en jury på ni ølelskende og ølfaglig sterke personer satt sammen. Dette er personer som setter pris på kompleksiteter i ølen som andre kanskje ikke merker.

- Et godt juleøl skal lages på ekstra mye spesialmalt, karamellmalt og fargemalt som skaper en fin, rund og sødmefylt smak, sier ølekspert og panelets juryformann, Jørn Tore Persen fra Ølakademiet.

Norsk juleøl I Dagbladets juleølkåring ble 49 norske juleøl testet av Ølakademiets jury i fire ulike klasser. Butikkøl, poløl, mikrobrygget øl/spesialøl og alkoholfritt øl.

Juryen var meget strenge og sekserne var av det nesten uoppnåelige slaget. En øl som fikk en firer var god. En femmer og sekser var særdeles godt øl. Mange vil muligens oppleve at en øl som fikk en treer kan passe dem fint.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer