Godbiter i kø

Audi A9, Mazda CX-5 og 23 andre verdenspremierer.

EN VANE: Det er stor konkurranse mellom bilmessen i Los Angeles og Detroit om å være den største bilmessen i USA. Foto: NEWSPRESS
EN VANE: Det er stor konkurranse mellom bilmessen i Los Angeles og Detroit om å være den største bilmessen i USA. Foto: NEWSPRESSVis mer

Dinside 21. november åpnes dørene på Los Angeles Auto Show, en ledende bil-attraksjon over dammen.

Miljøvennlige biler er alltid populært i California, og de pleier å dominere messen. Men amerikanerne liker luksus - og det finnes nok av høydepunkter for dette publikummet også!

Her er noe av det vi forventer å se på den 71.000 kvadratmeter store bilutstillingen, som lokker med hele 25 verdenspremierer.

Audi A9 Et «spøkelsesbilde» og en illustrasjon er alt vi har sett av Audis nye luksusvogn hittil. Men nå skal Audi endelig vise den nye, store 4-dørs A9. Det nye flaggskipet blir en konkurrent til Porsche Panamera og Aston Martin Rapide.

Vi har skrevet mer om Audi A9 tidligere

NYHET: Se hvilken Audi som får fem dører!


BMW X5 M / X6 M BMW skal nå være klare for å vise sine topptrimmede versjoner av SUVene X5 og X6. Vi har sett bilene på vintertesting tidligere i år, og nå rulles verstingutgavene ut til SUV-kunder som vil ha det aller råeste. Med en twin-turboladet 4,4-liters V8-motor på 560 hester skal 0-100-sprinten gå unna på rundt 4 sekunder.

LES TESTEN: Nye BMW X6 er den beste SUVen du kan kjøre


Chrysler 300C Chrysler har annonsert en stor og oppdatert versjon av sine 300 og 300C modeller i LA. Detaljer er begrenset, bortsett fra endringer på lykter, støtfangere, grill og interiør.

Fisker/Galpin Den mystiske Henrik Fisker skal være tilbake på scenen, men vi er ikke helt sikre på hva han skal vise fram. På pressekonferanselista står Fisker oppført som presentatør av biler som får sin debut på messa. Den første er med Galpin Auto Sport, og den andre er med Galpin Motors, som skal vise fram to ulike modeller. Prosjektet med GAS blir kalt the "Ultimate American Muscle Car". Hva det indikerer er uvisst. Men at det blir rått - det er helt sikkert!


Jaguar F-type AWD Den herlige coupé og cabrioleten F-type kommer med firehjulstrekk som blir tilgjengelig både for V6- og V8-motoren. Dermen blir den mer attraktiv for å kunne gi Porsche 911 skikkelig kamp. Jaguar har hatt stor suksess med firehjulstrekkutgaver av både XF og XJ i det amerikanske markedet.


Porsche 911 Carrera GTS Tidligere i sommer kom både Boxster og Cayman i GTS-utgaver. Nå er det selve 911 som får sin topputgave. 911 Carrera GTS har en oppdatert versjon av Carrera S sin 3,8-liters motor, som yter 430 hester . Standardutstyret inkluderer Porsche Chrono pakke og PASM dempesystem. Offisielle tall peker mot en 0-100 km/t tid på 4,0 sekunder og en toppfart på 306 km/t.

FIREHJULSDRIFT: Som Porsche, så Jaguar. Nå skal F-Type få drift på alle fire, noe som trekker kunder på det amerikanske markedet. Foto: KNUT MOBERG / DINSIDE.NO
TOPPMODELLER: X5 og X6 skal vises i friske M-versjoner. Foto: BMW
NY GTS: Med GTS forlenger Porsche rekken av modeller ytterligere. Stikkord er bakhjuldrift og wide-body. Foto: PORSCHE
STOREBROR: A8 er tydeligvis ikke stor nok, og nå skal Audi vise bilen det har ryktes om i flere år, Audi A9 Foto: AUTOMEDIA
NORGESMODELL: Mazda velger å lansere oppgradert CX5 i Los Angeles. Foto: AUTOFIL
AMERIKANER: Chrysler 300C er en av få amerikansere som har solgt godt i Norge. Foto: NEWSPRESS
FISKER IGJEN: Henrik Fisker var nær ved å lykkes med Fisker Automotive. Nå satser han sammen med Galpin Motors. Foto: GALPIN AUTO

LES OGSÅ: Her er høydepunktene fra den store bilmessen i Paris


Mazda CX-5 facelift Mazdas oppdaterer også Norges-suksessen CX-5. Det blir noen endringer med lys, rundt grillen og støtfangerne, mens motorene er forventet å være uendret. På innsiden er det ventet at CX-5 får et nytt og frittstående infotainment-system - likt det som finnes i nye Mazda 3.

LES TESTEN: Mazda CX-5 - terningkast seks!

Mercedes-Benz S-klasse Maybach Et comeback for superluksus-merket Maybach har hengt i lufta i flere måneder, men nå er det bekreftet av Mercedes designsjef Gordon Wagener. Han fortalte nylig til Car and Driver at en ny Maybach-versjon av S-klassen bli å se i LA neste måned. Den får en lengre akselavstand og får enda flere luksusfunksjoner enn dagens toppmodell S600.

LEKKERT I LA: 21. november åpnes dørene til den store bilmessen i Los Angeles.  Foto: LA AUTO SHOW
LEKKERT I LA: 21. november åpnes dørene til den store bilmessen i Los Angeles. Foto: LA AUTO SHOW Vis mer