OPPSKRIFT MED KYLLING: Denne varianten sikrer mye god smak på kyllingen. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT MED KYLLING: Denne varianten sikrer mye god smak på kyllingen. Foto: Erik HannemannVis mer

Godt krydret ukemeny

Får varmen i deg med denne maten.

Vi går rett på sak denne uka: En gulrotsuppe som jeg med ujevne mellomrom får mye skryt for. Dette går rasende fort: Stek en løk og bland det med kokte gulrøtter som du kjører glatt med en stavmikser og smaker til med buljong og crème fraîche. Og et godt krydder, kanskje timian, fennikelfrø (anis), appelsinskall eller ingefær?

Cæsarsalat Om du skal spise salat på vinteren, må det pinadø være litt fylde i den. Og det er det i en cæsarsalat. Her får du salat, javisst! - men også kylling og bacon. I den klassiske oppskriften er det romanosalat, men det er ikke strengt tatt nødvendig. Bruk noe du liker (og som du får tak i). Trikset her er faktisk å få til dressingen - og de sprø krutongene.

Ovnsbakt fisk Dere får ha meg unnskyld om denne dukker opp med for tette mellomrom, men ovnsbakt fisk går det sjelden ei uke mellom hver gang jeg spiser. Og dette er grunnoppskriften. Servér den helt enkelt med pastinakk eller gulrot (oppskrifter nedenfor) og om du har tid: Lag en beurre blanc...

Kylling med kanel Litt varmende krydder gjør godt i kalde, norske kropper. Derfor er denne retten med ekte (ikke falsk!) kanel med på ukemenyen. Bak kyllingbryst med kanel, sjalottløk, pinjekjerner og rosiner i ovnen - og bli blid og varm! Den kan for eksempel serveres med hummus eller en herlig ratatouille.

Nachoskveld Fredag er det nachoskveld! De, sprø meksikanske godbitene spises med godt krydret kjøttdeig og smeltet ost. Enkelt og perfekt for vinterkvelden i sofaen.

Vi holder oss i kryddersporet og tar turen tilbake over Atlanteren, til Nord-Afrika. Her finner vi en gigant av en rett: Marokkansk lammegryte med masse krydder, tomat, aprikos og kikerter...

Søndag: Finnbiff Uka avsluttes med vinterens hit: Finnbiff. Finnbiff kan lages på flere måter, du har den klassiske, men så har du også den litt fancy varianten som jeg går for denne søndagen.

Ha en herlig og smakfull uke!


Les også:
Pannekaker med ny topp
Slik baker du laks i ovnen
Slik lager du perfekte muffins
Oreokake blir godt på denne måten

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.