Godt nytt av øl og vin

Vil du virkelig kose deg? Sjekk sekserne i vår øl- og vintest.

GODT UTVALG: Polet har lenge vært kjempegode på vin - nå vil de bli like gode på øl. Her er det stort publikumsbesøk på Briskeby-polet i Oslo, en butikk med spesielt godt vinutvalg.
Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
GODT UTVALG: Polet har lenge vært kjempegode på vin - nå vil de bli like gode på øl. Her er det stort publikumsbesøk på Briskeby-polet i Oslo, en butikk med spesielt godt vinutvalg. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Vinmonopolet er verdens beste butikk for vin. Nå er målet det samme for øl.

Polet lanserer en masse øl i verdensklasse, og sier rett ut at de ved siden av å være verdens beste butikk for vin, også vil være det på øl. Og det skal sies med denne siste satsingen i januar at de er på god vei.

De leter, de finner og de tar inn. Polet setter en standard for hva de vil ha, og norske importører finner kvalitetene og lever godt av polets satsing.

Allsidige ølsorterRiktignok skal det sies at dette er uvant for de fleste med slike allsidigheter i øl som vi finner i disse flaskene, og det som overrasker er at det vises så lite interesse for det blant norske vinjournalister.

Vi er ikke vant med eller utdannet eller har kunnskap nok om dette emnet. Derfor etterlyses det nå øleksperter. Når øl som Cantillon Gueuze Lambic Bio får vinjornalister som ikke har smakt øl på 10 år til å nikke annerkjennende, er det topp, for det skaper en interesse.

Må smake oss framMen ølet som har syre som en bra champagne, er nok det som fristet de fleste til å prøve. Øl har normalt ikke syre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer