HELELEKTRISK: Volkswagen bekrefter at det kommer en helelektrisk Golf om tre år.
HELELEKTRISK: Volkswagen bekrefter at det kommer en helelektrisk Golf om tre år.Vis mer

Golf med null i utslipp

I 2013 kommer en elektrisk versjon av populære VW Golf.

Før eller siden måtte det skje, for ryktene har vært der en stund. I et stadig mer miljøfokusert samfunn er det kanskje bilene og deres forbruk og CO2-utslipp som vi hører mest om.

Volkswagen har lenge vært langt fremme på akkurat dette området, og er blant de beste med sine Bluemotion-modeller.

Men nå letter de altså på sløret og bekrefter at det kommer en helelektrisk Golf om tre år. Uten forbruk og uten utslipp, bilen henter krefter fra støpselet i veggen hjemme.

Fra nisje til masse

Elbiler danner i dag et nisjemarked, en trend Volkswagen tror de vil snu ved å lansere europas mest solgte bil nettopp i dette markedet.

Og det er godt mulig de har rett når vi ser på de siste års utvikling, og ser vi på avgiftsletten disse miljøvennlige modellene får skal vi tro det kan bli en suksess.

VW Golf Blue-e-motion får en toppfart på 140 km/t, og har en rekkevidde på det vi vil kalle beskjedne 150 km. Er det litt for snaut skal det også sies at Golf også kommer som hybrid på den samme tiden. Det samme gjelder Jetta, og en helt ny elektrisk versjon av bybilen Up!.

Les også: Langtest: 2600 km med VW Golf BlueMotion 2010 Test: Hyundai i30 Blue Drive Vinn en splitter ny Mazda MX-5! Ny alfahann i golfklassen

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.