Google kjøpte 100 år gammel kjeksfabrikk

Her leker nerdene seg på jobben.

SPRØ SOM KJEKS: Googles nye kontorer i Pittsburgh, Pennsylvania i USA er en hundre år gammel kjeksfabrikk. Her har googlerne forvandlet en gammel industriarbeidsplass til moderne kontorlokaler. Hengekøye, spill og musikkrom hører med når nerdene skal jobbe. FOTO: David Aschkenas
SPRØ SOM KJEKS: Googles nye kontorer i Pittsburgh, Pennsylvania i USA er en hundre år gammel kjeksfabrikk. Her har googlerne forvandlet en gammel industriarbeidsplass til moderne kontorlokaler. Hengekøye, spill og musikkrom hører med når nerdene skal jobbe. FOTO: David Aschkenas Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere av lokalene til IT-kjempen Google, rundt om i verden, er kjent for sin lekenhet. For har du ansatte med relativt fantastiske ideer er det klart det må legges til rette for kreativ utvikling?

Hengekøye, spillrom, massasjerom og musikkrom. Googlerne ler ikke bare hele veien til banken, men også på jobben. Dette må vel være nerdenes hevn.

Tenk utradisjonelt De nye kontorene ligger i Pittsburgh, Pennsylvania i USA i en hundre år gammel kjeksfabrikk. Lokalene skal gi googlerne inspirasjon til å tenke utradisjonelt. Slik lyder i hvert fall filosofien.

- Et morsomt, annerledes og fargerikt sted, sier interiørarkitekt Bernt A. Pedersen i Opplevelsesdesign. Google er innovatører, og utstrakt bruk av sterke primærfarger skaper assosiasjoner til barnehager og SFO, fortsetter han.

- Dessuten er den store hengekøyen en utrolig morsom effekt. Hvem får ikke lyst til å legge seg ned og bare drømme?

- Sitter i bur Pedersen synes imidlertid at arbeidssonen ser litt kaotisk ut:

- Her føles det som alle sitter i "bur". Formen på skilleveggene og selve arbeidsplaten harmonerer heller ikke i uttrykket. Men selve rommet er flott og har en fantastisk flott takhøyde. Her er det synlige bærebjelker og røffe detaljer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer