<strong>SMART-TV TIL 290 KRONER:</strong> Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". Foto: OLE PETTER BAUGERØD STØKKE / DINSIDE.NO
SMART-TV TIL 290 KRONER: Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". Foto: OLE PETTER BAUGERØD STØKKE / DINSIDE.NO Vis mer

Google lanserer Chromecast i Norge

Skal gjøre TV-en din smart for 290 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: I kjølvannet av lanseringen av Google Play Musikk og Filmer tidligere denne uken, spekulerte vår journalist om ikke Chromecast, Googles alternativ til Apple TV, kom til å bli den neste nyheten fra Google myntet på det norske markedet.

Og ganske riktig, i dag kom bekreftelsen om at Chromecast offisielt er i salg i Norge fra og med i dag.

Hva er det? Chromecast er en liten plugg som kan minne om en minnepinne, som puttes i TV-ens HDMI-inngang.

Via smarttelefonen, nettbrett eller datamaskin kan man dermed overføre trådløst musikk, filmer og bilder fra enheten til Chromecast. Avspilling, spoling, sporskifte og så videre styres fra den enheten du sitter med i hånden.

Løsningen er selvsagt tett integrert mot Googles nye musikk- og filmtjenester, men også mot Netflix og YouTube. Du kan også speile nettsider fra PC-en til TV-en via Chromecast, vel og merke hvis du benytter Google Chrome.

Vi har testet den Chromecast ble lansert i andre markeder i fjor, og den har vært uoffisielt i salg også i Norge tidligere, men da uten støtte for de nevnte Google-tjenestene. Derfor konkluderte vi også med at løsningen framstod som temmelig begrenset da vi testet den.

Bred støtte Både mobiler og nettbrett med Android og iOS, samt datamaskiner med Windows og OS X, kan kommunisere med TV-en gjennom Chromecast. Windows Phone og RT er imidlertid ikke støttet på nåværende tidspunkt.

Pluggen er i første omgang tilgjengelig gjennom Elkjøps nettbutikker, fra og med i dag klokka 10, og prisen er 290 kroner.

I følge Øystein A. Schmidt, kommunikasjonssjef hos Elkjøp, vil den komme til Elkjøps fysiske butikker i løpet av første halvdel av april.

NB: I skrivende stund ser vi Chromecast nå også er på plass i Lefdals nettbutikk. Kjenner du til flere utsalgssteder kan du dele det med oss og leserne i debatten under.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

<strong>MEN HUSK:</strong> Chromecast er avhengig av en smartmobil, et nettbrett eller en PC/Mac for å fungere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO
MEN HUSK: Chromecast er avhengig av en smartmobil, et nettbrett eller en PC/Mac for å fungere. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE / DINSIDE.NO Vis mer

Flere godbiter fra DinSide får du her:

Enklere oppsett av Apple TV

Slik får du Apple TV til å spille alt

Samleside: Mediespillere

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer