Google lanserer Chromecast i Norge

Skal gjøre TV-en din smart for 290 kroner.

SMART-TV TIL 290 KRONER: Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". Foto: OLE PETTER BAUGERØD STØKKE / DINSIDE.NO
SMART-TV TIL 290 KRONER: Endelig er den klar for salg i Norge, den lille dingsen fra Google som skal gjøre TV-en din "smart". Foto: OLE PETTER BAUGERØD STØKKE / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide.no: I kjølvannet av lanseringen av Google Play Musikk og Filmer tidligere denne uken, spekulerte vår journalist om ikke Chromecast, Googles alternativ til Apple TV, kom til å bli den neste nyheten fra Google myntet på det norske markedet.

Og ganske riktig, i dag kom bekreftelsen om at Chromecast offisielt er i salg i Norge fra og med i dag.

Hva er det? Chromecast er en liten plugg som kan minne om en minnepinne, som puttes i TV-ens HDMI-inngang.

Via smarttelefonen, nettbrett eller datamaskin kan man dermed overføre trådløst musikk, filmer og bilder fra enheten til Chromecast. Avspilling, spoling, sporskifte og så videre styres fra den enheten du sitter med i hånden.

Løsningen er selvsagt tett integrert mot Googles nye musikk- og filmtjenester, men også mot Netflix og YouTube. Du kan også speile nettsider fra PC-en til TV-en via Chromecast, vel og merke hvis du benytter Google Chrome.

Vi har testet den Chromecast ble lansert i andre markeder i fjor, og den har vært uoffisielt i salg også i Norge tidligere, men da uten støtte for de nevnte Google-tjenestene. Derfor konkluderte vi også med at løsningen framstod som temmelig begrenset da vi testet den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer