Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Google med Airplay-konkurrent

Kan bakes direkte inn i høyttalere.

AIRPLAY-KONKURRENT: Nå kommer høyttalere med innebygd støtte for Google Cast. Foto: GOOGLE
AIRPLAY-KONKURRENT: Nå kommer høyttalere med innebygd støtte for Google Cast. Foto: GOOGLE Vis mer

Dinside Google har hatt stor suksess med sin lille Chromecast-pinne her til lands, som kobles til en TV og lar deg sende musikk, film og bilder trådløst fra en mobiltelefon eller nettbrett.

TEST: Google Chromecast
Ti kjekke Chromecast-tips

Høyttalere med innebygd støtte Nå lanserer søkegiganten Google Cast for lyd. Det gjør at høyttalerprodusentene kan bake inn støtte direkte i høyttaleren, slik at du kan sende lyd til den, altså på samme måte som på høyttalere med Airplay-støtte.

Både Denon, Sony og LG er lanseringspartnere og vil i nær fremtid komme med høyttalere med Google Cast-støtte.

Mens Airplay først og fremst er forbeholdt Apple-enheter (selv om det finnes en rekke triks for å få det til å fungere fra andre enheter), støttes Google Cast for lyd på flere plattformer, enten du har en Android- eller iOS-telefon, PC, Mac eller Chromebook.

LES OGSÅ: Gjør PC-en til en Airplay-mottaker

Fungerer ikke med alt En ulempe i forhold til Airplay er imidlertid at Google Cast ikke er bakt inn i operativsystemet slik Airplay er i iOS og OS X.

Du er derfor avhengig av at appen du bruker støtter Google Cast, og til å begynne med støttes for eksempel ikke Spotify og Wimp, selv om vi vet at sistnevnte jobber med kompatibilitet. Vi har også sendt en henvendelse til Spotify, men vi har foreløpig ikke fått noe svar.

Blant tjenester som fungerer med tjenesten fra dag én, er TuneIn (radio), Rdio (musikkstrømming), Songza (kurert musikk) og Googles egen musikktjeneste, Google Play Musikk.

LES MER: Slik er Google Musikk full tilgang
SAMLESIDE: Musikk/lyd/høyttalere

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

STØTTES: Dette er musikktjenestene som vil støtte Google Cast i første omgang.
STØTTES: Dette er musikktjenestene som vil støtte Google Cast i første omgang. Vis mer