Gourmet- dykkeren

I kaldt vann, gjerne midtvinters, dykker Roderick Sloan (42) etter «agn». Dette er skikkelig gourmetmat.

DET «ENKLE»: Dykking i kald sjø, hele året, er hva Roderick Sloan ser på som den enkleste delen av jobben sin. I det stille vannet finner han ro og stillhet. Foto: Karoline O. A. Pettersen
DET «ENKLE»: Dykking i kald sjø, hele året, er hva Roderick Sloan ser på som den enkleste delen av jobben sin. I det stille vannet finner han ro og stillhet. Foto: Karoline O. A. Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Særlig jakten på kråkeboller, som er det jeg fisker mest, er en vintersport, sier Roderick Sloan.

Sesongen varer gjerne fra oktober til slutten av januar, midten av februar. Roderick Sloan er skotsk, og bor i Steigen i Nordland.

Der dykker han hele året etter kråkeboller og andre sjøskapninger. Det er verdens beste restauranter som skal ha disse råvarene.

Ifølge Roderick Sloan, er hans kone helt sjokkert over tonen han holder når han snakker med kokkene.

Fargerikt språk - De er michelinstjernekokker fordi de hører på folk som meg, og kjøkkenets språk har alltid vært fargerikt, sier Sloan på herlig gebrokkent norsk.

Den dykkende kokken har sesong hele året, men sommeren er rolig på grunn av algene som dannes i vannet.

Den meste dykkingen skjer faktisk om vinteren.

- Du jobber alltid mot elementene. Vind, snø, kulde, mørke. Du må følge med på værmeldingen, og lære deg å være rask.

Hemmeligheter Til tross for dette nyter Roderick hemmelighetene som skjuler seg i havet.

- Det er kaldt og stressende. Jeg må alltid se etter dårlig vær og skipsdeler som blir borte. Ignorere familien min for piggete, slimete ting fra havet. Men jeg elsker det, jeg får lov til å jobbe med noen av verdens beste kokker, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer