IKKE SÅ USUNN SOM DU TROR: Sørger du for å ha salat eller grønnsaker ved siden av, er frossenpizza et helt greit valg innimellom. Foto: ERIK HELGENESET
IKKE SÅ USUNN SOM DU TROR: Sørger du for å ha salat eller grønnsaker ved siden av, er frossenpizza et helt greit valg innimellom. Foto: ERIK HELGENESETVis mer

Grandiosa er blant vinnerne, men får bare terningkast fire

Stor test av frossenpizza. Stem på den du liker best.

(Bramat.no): Pizza er noe de fleste liker, men som har fått ufortjent mye negativ oppmerksomhet.

Mange tror at pizza er noe av det mest usunne man kan spise.

Det stemmer ikke.

For mye av gangen Det største problemet med pizza er at mange har en tendens til å spise litt for mye av det når de først setter i gang.

Spiser du en hel Grandiosa er det klart at du får i deg mer kalorier, fett og salt enn du har godt av.

Spiser du derimot pizza som en del av et måltid der du har salat eller andre grønnsaker ved siden av, kan frossenpizza være et helt greit valg innimellom.

Pimp opp pizzaen I tillegg til å alltid ha salat og grønnsaker ved siden av pizzaen, kan du gjøre måltidet enda mer komplett ved å ha på litt ekstra kjøtt, kylling eller skalldyr.

Dette øker proteininnholdet i pizzaen slik at måltidet metter bedre og kanskje også rekker til flere personer.

Ha gjerne også på ekstra paprika, løk eller andre grønnsaker.

Mange liker å ha på ekstra ost, men altfor mye ost kan fort føre til et måltid med relativt mye fett og kalorier.

Slik har vi gjort testen Til tross for at en del pizzaer er sunnere enn mange tror, er det fremdeles en del frossenpizzaer som inneholder relativt mye kalorier, fett og salt.

I denne testen har vi sett på hvor mye kalorier, protein, fett og salt (natrium) de forskjellige pizzaene inneholder.

Mye proteiner, fett og salt har trukket ned, mens mye protein har trukket opp.

Smak er ikke en faktor i testen.

Stem på din favoritt Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best.

Produktene er rangert i forhold til hverandre.

Det betyr at det beste får terningkast 4 og det dårligste terningkast 1.

Et produkt som får terningkast 4 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter.

Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 1 eller 2 er direkte dårlig, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater Grandiosa Biff og løk En av testens vinnere. Jevnt over bra. Karakter: Produsent: Stabburet Pizza med skinke og paprika Et bra valg. En av testens vinnere. Karakter: Produsent: First Price Pizza grandiosa, skinke En av testens vinnere, blant annet fordi pizza grandiosa inneholder minst salt av alle pizzaene i denne testen. Karakter: Produsent: Stabburet Big One American bacon Til tross for at denne pizzaen har bacon på, er den ikke altfor fet og får terningkast 4. Karakter: Produsent: Stabburet Big One Double pepperoni Terningkast tre, og bare små marginer skiller denne fra de som har fått høyere terningkast. Karakter: Produsent: Stabburet Pizza Originale kjøttdeig og chili Et greit valg, men inneholder litt mindre protein og litt mer fett enn testens vinnere. Karakter: Produsent: Stabburet Big One Tripple cheese Relativt lite salt, men fettinnholdet kunne ideelt sett vært litt lavere. Karakter: Produsent: Stabburet Casa di Mama Trio de carne Denne pizzaen inneholder mest salt av alle. Karakter: Produsent: Dr. Oetker Originale La Familia, skinke og solmodne tomater Terningkast to, men bare marginale forskjeller fra de som har fått terningkast tre. Karakter: Produsent: Stabburet Stoneoven, Tradizionale Litt mye salt. Innholdet av protein kunne godt vært litt høyere. Karakter: Produsent: Dr. Oetker Ristorante Grande mozzarella Relativt mye kalorier og fett. Karakter: Produsent: Dr. Oetker Ristorante Pizza speciale Nokså mye fett og kalorier. Saltinnholdet kunne vært lavere. Karakter: Produsent: Dr. Oetker
Les mer på Bramat.no:

Fra pupp til pizza
Dette bør du spise før, under og etter trening
Hva skal man spise når man jobber natt?