Gratis app for billigste drivstoff

Syns du prisene er høye, bør du sjekke dette.

LEGG INN PRISEN: Appen er basert på dugnad - altså at mange deler info om bensinprisene. FOTO: Jarl Fr. Erichsen, Scanpix
LEGG INN PRISEN: Appen er basert på dugnad - altså at mange deler info om bensinprisene. FOTO: Jarl Fr. Erichsen, ScanpixVis mer

Appen "Bensinpris" finner de laveste prisene på drivstoff. Men bare hvis brukerne selv deltar.

I artikkelen «De beste bilappene» skrev vi om den svenske appen Gasmacken, som har oppdaterte lister over alle bensinstasjoner som selger biogass i Sverige (og etter hvert flere land), inklusive priser.

Appen Tankfull har en oversikt over samtlige Statoil-stasjoner i Sverige, men viser ikke gjeldende drivstoffpriser.

Nå finner du den norskutviklede appen Bensinpris på Iphones Appstore. Dette er en app som gir deg en oversikt over aktuelle drivstoffpriser på over 1900 bensinstasjoner landet rundt, noe som skal utgjør rundt 95 % av det totale antallet.

Du kan søke på stasjoner i nærheten, laveste priser de siste 24 timer, sist brukte stasjoner og fritt søk etter stasjoner på et gitt sted. Google-kart er også med.

Prisene legges inn på dugnad Men - det er et men, her. Bensinpris drives etter Wiki-prinsippet. Noen sentral oversikt over drivstoffpriser på den enkelte stasjon finnes ikke, så her avhenger nytten av at appbrukerne selv bidrar.

Når du fyller drivstoff, bruk et halvt minutt på å legge inn literprisen på din stasjon, og du har bidratt til enda tøffere konkurranse mellom stasjonene i nærområdet, og kanskje enda flere sparte kroner for deg selv.

Drivstoffprisene skifter relativt hyppig, og gjerne et par ganger om dagen. Ofte følger de faste sykluser, med rimeligst drivstoff før klokken 12.00 mandag og til dels torsdag.

Skal Bensinpris-appen fungere etter intensjonen, er det derfor viktig med en snev av norsk dugnadsånd fra deg som laster den ned - noe som for øvrig er gratis.

Norsk satsing Det er det norske firmaet Bit Factory som står bak appen. Bak navnet skjuler Joachim Gresslien og Amandip Sangha seg, og tidligere har de lansert appen Treningslogg.

- Vi ser et stort potensial i smarttelefoner, og små nytteprogrammer som kan løse enkle hverdagsproblemer, sier Gresslien til vimennbil.no.

- Hvordan tjener dere penger på å gi bort appen?

- For at applikasjonen skal gi fullverdig nytteverdi for brukerne, så vi det som nødvendig å gi den bort gratis, slik at så mange som mulig kunne oppdatere prisene. For å kunne tjene penger på dette, har vi lagt til rette for bannerannonsering fra Apples iAd-system. Men dette er ikke lansert i Norge ennå, og vi vet ikke når det eventuelt blir lansert. Applikasjonen vil forbli gratis for brukerne.

- Vil mange nok bruke Bensinpris, tror du?

- Svært mange er opptatt av bensinpriser, og vi tror applikasjonen vil blir brukt mye, så lenge man faktisk kan spare penger på å finne den billigste stasjonen. Forutsetningen er selvsagt at mange nok oppdaterer prisene, og vi antar at dette vil følge 80/20-regelen, hvor majoriteten er passive brukere, mens minoriteten er aktive.

- Kan appen bli videreutviklet etter hvert; for eksempel med navigasjon til stasjonene?

- Vi vil absolutt fortsette utviklingen av applikasjonen, og navigasjon til nærmeste stasjon er definitivt en god idé. Her vil vi høre på brukerne, og ta tak i forbedringene fortløpende, sier Joachim Gresslien hos Bit Factory.

Les også: Bensinprisen betyr lite
Mye småkjøring - unngå diesel
Dette er bilen din verdt om fem år
En perle av en PC

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

LOKALT: Du kan få opp drivstoffprisene på stasjoner i nærheten av der du befinner deg. FOTO: Skjermdump fra produktet
LOKALT: Du kan få opp drivstoffprisene på stasjoner i nærheten av der du befinner deg. FOTO: Skjermdump fra produktet Vis mer