USIKKER? Sjekk filen med denne gratis tjenesten, før du laster den opp. Foto: COLOURBOX.COM
USIKKER? Sjekk filen med denne gratis tjenesten, før du laster den opp. Foto: COLOURBOX.COMVis mer

Gratis nettjeneste sjekker for virus

Last opp filen hit, og få svar.

Dinside: Du trenger ikke laste ned ressurskrevende og plagsomme antivirus-programmer for å undersøke mistenkelige filer, eller for å avdekke farlige nettsider.

Gratis nett-undersøkelse Google-eide VirusTotal leverer tradisjonell antivirusprogramvare som mange andre programvarehus, men tilbyr også en veldig kjekk nettjeneste.

Ikke bare kan den analysere filer du mistenker å inneholde farlig kode, men den kan også undersøke nettsider du gjerne vil forsikre deg om at er sikre før de besøkes.

Alt du trenger å gjøre, er å laste opp den tvilsomme fila, for deretter å få tilbakemelding om den inneholder noen uhumskheter.

Det gjør tjenesten ved å analysere fila med hjelp fra et titalls sikkerhetsprogrammer, som alle oppdateres hvert 15. minutt.

Les også: Web of Trust advarer deg før du trykker

Kan også kjøres lokalt på maskinen Er du ofte i kontakt med det du tror kan være farlige filer, finnes det også gratisprogrammer som kan lastes ned til Windows og OS X.

Programmet er svært enkelt i bruk.

Etter installasjon av Windows-utgaven, er det bare å høyreklikke på en mistenkelig fil, flytte musepekeren over «Send til» og velge VirusTotal fra menyen.

Les også: Dingsene dine kan ligge åpne på nett

Du kan også laste opp filer direkte fra programmet, mens man i Mac-utgaven også kan dra og slippe filen over programvinduet for å utføre en sjekk.

Last ned til Windows

Last ned til OS X

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.