USIKKER? Sjekk filen med denne gratis tjenesten, før du laster den opp. Foto: COLOURBOX.COM
USIKKER? Sjekk filen med denne gratis tjenesten, før du laster den opp. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer

Gratis nettjeneste sjekker for virus

Last opp filen hit, og få svar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Du trenger ikke laste ned ressurskrevende og plagsomme antivirus-programmer for å undersøke mistenkelige filer, eller for å avdekke farlige nettsider.

Gratis nett-undersøkelse Google-eide VirusTotal leverer tradisjonell antivirusprogramvare som mange andre programvarehus, men tilbyr også en veldig kjekk nettjeneste.

Ikke bare kan den analysere filer du mistenker å inneholde farlig kode, men den kan også undersøke nettsider du gjerne vil forsikre deg om at er sikre før de besøkes.

Alt du trenger å gjøre, er å laste opp den tvilsomme fila, for deretter å få tilbakemelding om den inneholder noen uhumskheter.

Det gjør tjenesten ved å analysere fila med hjelp fra et titalls sikkerhetsprogrammer, som alle oppdateres hvert 15. minutt.

Les også: Web of Trust advarer deg før du trykker

Kan også kjøres lokalt på maskinen Er du ofte i kontakt med det du tror kan være farlige filer, finnes det også gratisprogrammer som kan lastes ned til Windows og OS X.

Programmet er svært enkelt i bruk.

Etter installasjon av Windows-utgaven, er det bare å høyreklikke på en mistenkelig fil, flytte musepekeren over «Send til» og velge VirusTotal fra menyen.

Les også: Dingsene dine kan ligge åpne på nett

Du kan også laste opp filer direkte fra programmet, mens man i Mac-utgaven også kan dra og slippe filen over programvinduet for å utføre en sjekk.

Last ned til Windows

Last ned til OS X

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer